Mısır'da Köpekbalığı Paniği

Mısırda Köpekbalığı Paniği
Mısır, tatil beldelerinden Şarm el Şeyh'te üç ayrı köpekbalığı saldırısı yaşanması üzerine dalış ve su sporlarının yapılmasını askıya aldı.

Ancak uygulamanın, beldenin belirli bir bölümünü kapsadığı belirtildi.Köpekbalığı saldırıları sırasında, biri ağır üç turistin yaralandığı açıklandı.Ağır yaralı olan turistin başkent Kahire'de tedavi altında olduğu bildirildi.Bbc Kahire muhabiri Jon Leyne'ın aktardığına göre saldıran köpekbalığı, okyanus tipi beyaz burunlu türdendi.

Arama çalışmaları

Sahil koruma ekipleri, bölgede arama çalışmalarını başlattı.Köpekbalığının bulunur bulunmaz yakalanıp açık denize salınmasının amaçlandığı açıklandı.Bu tür köpekbalıkları nadiren insanlara saldırıda bulunuyor.Kayıtların tutulmaya başlandığı 1580 senesinden bu yana sadece dokuz vaka kaydedilmiş.Kızıldeniz'de de köpekbalığı saldırılarıyla nadiren karşılaşılıyor.Kızıldeniz, dalış sporuyla uğraşanların en popüler güzergahlarından biri.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.