Kuran Yakma Olayı Pakistan'da Da Protesto Edildi
Ülkede bulunan bir ABD üssünde askerlerin Kuran-ı Kerim yaktığının ortaya çıkmasıyla beraber Afganistan'da başlayan gösteriler bugün Pakistan'ın Lahore kentinde de düzenlendi.
Cemaat üd Dava örgütünün liderlerinin de katıldığı ve yoğun ilgi gördüğü protesto gösterisinde ABD karşıtı sloganlar atıldı. Cemaat üd Dava lideri Hafız Masood yaptığı konuşmada "Kuran niye bu kadar ızdırap veriyor? Neden Amerikalılar ve Hıristiyanlar İslam'ı sevmiyor? Çünkü Kuran Müslümanları Cihat'a ikna etmiş ve Cihat iradesini yükseltmiştir" ifadelerini kullanırken örgütün Lahore Emiri Maulana Husnain Sadequi de "Kuran'dan kaynaklanan onurumuz var. Kuran bizlere zafer, Amerikalılara yenilgi getirir.
Biz Kuran'la yaşar, Kuran'la ölürüz. İnşallah Kuran'la beraber biz kazanacağız, onlar kaybedecekler" şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdul Basit de düzenlediği basın toplantısında hükümetin ve Pakistan halkının Kuran'a karşı yapılan bu saygısızlığı en şiddetli biçimde kınadığını belirtmişti.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.