Küba: “Abd’yle Olan İlişkilerin Sağlıklı İlerlemesi İçin Guatemala’daki Askeri Üs Bize Geri Verilmeli”

Küba: “Abd’yle Olan İlişkilerin Sağlıklı İlerlemesi İçin Guatemala’daki Askeri Üs Bize Geri Verilmeli”
Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ABD’yle başlatılan diplomatik ilişkilerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için Guatemala’daki askeri üssün kontrolünün Küba’ya verilmesi gerektiğini ifade etti.

- Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ABD’yle başlatılan diplomatik ilişkilerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için Guatemala’daki askeri üssün kontrolünün Küba’ya verilmesi gerektiğini ifade etti.

Castro konuşmasında, “Diplomatik ilişkilerin tekrar inşa edilebilmesi için ikili görüşmelerin sağlıklı bir şekilde başladı. Fakat bize uygulanan blokaj ve Guatemala’daki deniz üssünün işgali sürdükçe ilişkilerimiz bu şekilde devam edemez” dedi. Castro konuşmasında ayrıca, ABD’nin uyguladığı ambargolardan vazgeçmesi gerektiğini ve Küba’nın terör listesinden çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Küba ve Amerika 1961 yılında yaşanan bölünmenin ardından geçtiğimiz ay diplomatik ilişkileri başlatma kararı almıştı.Geçtiğimiz hafta ABD’den bir heyet Küba’nın başkenti Havana’ya gelerek Kübalı yetkililerle bölgede tekrar büyükelçilik açılması konusunda görüşmeler yapmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.