Kosova'da Yılbaşı Heyecanı
2008 yılında bağımsızlığını kazanan Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova, yılbaşını kutlamaya hazırlanıyor.
Işıklandırılan başkent Priştine'nin yayalara kapalı ana caddesinde çocuklarıyla birlikte gezen aileler, lambalarla donatılmış "bağımsızlık" çam ağacının önünde bol bol fotoğraf çektirdi. 2011 yılına ilişkin değerlendirme bulunan bir üniversite öğrencisi, Kosova'nın 2011'de birçok sınavla karşı karşıya kaldığını, Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğun bu sınavlardan biri olduğunu belirterek, "Kosova'ya Avrupa Birliği tarafından 2012'de vize muafiyetinin uygulanmasını arzuladığını kaydetti.
Yılbaşı arifesinde yaşanan heyecanı çocuğuyla paylaşan bir ev hanımı ise, 2012'nin her açıdan 2011'den daha iyi olmasını umut ettiğini belirterek, "En büyük arzum iş bulmak" diye konuştu. Kızı ise ailesiyle birlikte yılbaşı gecesini kutlayacağı için daha şimdiden heyecana kapıldığını belirtti. Priştineli bir işçi maaşların artmasını dilerken, bir ekonomist de hayat kalitesinin düzeleceğini umut ettiğini belirtti.
Caddede yerini alan Santa Clauslar ise çocukların en fazla ilgi gösterdiği yılbaşı karakteri oldu. Noel Babalar, özel olarak yapılmış geyikli kayaklar ve ışıklı şatolar önünde poz verdi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.