Kosova Gümrükçüleri Sınır Kapılarında Göreve Başladı

Kosova Gümrükçüleri Sınır Kapılarında Göreve Başladı
Son iki aydır gerilimlere sahne olan Kosova'nın kuzeyindeki Jarinje ile Brnjak sınır kapılarında Kosovalı gümrükçüler ile polis memurları görevlerine başladı.

Son iki aydır gerilimlere sahne olan Kosova'nın kuzeyindeki Jarinje ile Brnjak sınır kapılarında Kosovalı gümrükçüler ile polis memurları görevlerine başladı.

Kosovalı gümrük ve polis memurları, EULEX ve KFOR helikopterleriyle AB'nin EULEX Misyonu gümrükçüleri ve polislerinin de görev aldığı sınır kapılarına taşındı. Kosova gümrük memurlarının Jarinje sınır kapısında göreve başlamasından önce KFOR'un dün gece sınır kapısını ulaşıma kapattığı öğrenildi. Bu arada kuzeydeki Sırplar, Belgrad yönetiminden destek alarak, barikat kurdukları kuzeydeki ana yolları tekrar ulaşıma kapattı.

KFOR, Priştine ve Belgrad arasında 25 Temmuz tarihinde Kosova polisinin sınır kapılarına düzenlediği operasyonun ardından artan gerilimin azaltılması amacıyla varılan anlaşmanın 15 Eylül tarihinde sona ermesi üzerine Kosova gümrükçülerinin sınır kapılarında görev almasına Sırplar yine tepki gösterdi. Sırpların dün akşam KFOR, EULEX ve Kosova polisinin hareketini engellemek maksadıyla kurulan barikatlar etrafında toplandığı öğrenildi. Durumun şimdilik sakin görünmesine rağmen ilerideki saatlerde

alevlenebileceği belirtiliyor.

Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, bu sabahtan itibaren Kosova ile Sırbistan arasındaki Jarinje ile Brnjak sınır kapısında Kosova ile EULEX gümrük ile polis memurlarının göreve başladıklarını açıkladı. Kosova gümrük kapıları görevlilerinin bu sabah Leposaviç'teki KFOR üssünden helikopterlerle sınır kapılarına taşındıklarını kaydeden Bakan Rexhepi, Kosova'nın sınır kapılarına gümrük ve polis memurlarının yerleştirilmesi operasyonunun sorunsuz gerçekleştiğini belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.