Kktc Meclis Başkanı Siber’den 20 Temmuz Barış Ve Özgürlük Bayramı Mesajı
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yayınladığı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na dair mesajında Kıbrıs Türk toplumunun çok zor günlerden geçerek ve büyük bedeller ödeyerek ancak umudunu hiç yitirmeden birlik ve beraberlik ruhuyla verdiği mücadele ile bugünlere geldiğini söyledi.
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na dair bir mesaj yayınladı. Siber mesajında, “Aynı birlik ve beraberlik ruhuyla el birliği ile daha güzel günlere ulaşacağımıza inanmaktayım. Barışın ve huzurun olmadığı ülkelerde insan haklarının ve evrensel değerler hiçe sayılmakta, en temel insan hakkı olan yaşama hakkı acımasızca masum insanların elinden alınmaktadır. Kendi yurdunda yaşama hakkı elinden alınan yüzlerce insan, yüzlerce kayıp, gettolarda sürdürülen yaşamlar ve yok sayılan bir toplumdan bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.
Kıbrıslı Türklerin hâlâ hak ettiği hedeflere ulaşmadığını kaydeden Siber, “Arzumuz toplumun uluslararası hukukta yer alan gelişmiş ülkelerin yaşam kalitesi seviyesine ulaşmamız, kendi toplumsal kimliğimizle uluslararası toplumun bir parçası olduğumuzu görmektir” dedi.
Siber, toplumun hak ettiği daha huzurlu bir yaşamı sağlayan şehitleri saygı ve rahmetle andığını belirterek tüm gazilere de teşekkür etti.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.