Kırgızistan’daki Azeriler Nevruz Bayramı’nı Şenlik Ateşi Yakarak Kutladı

Kırgızistan’daki Azeriler Nevruz Bayramı’nı Şenlik Ateşi Yakarak Kutladı
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Azerbaycan Diasporası üyeleri ile Kırgızistan’da yaşayan Azeriler, Nevruz Bayramı’nı kutladı. Bir restoranda gerçekleşen kutlama, restoranın bahçesinde şenlik ateşinin yakılmasıyla başladı.

- Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Azerbaycan Diasporası üyeleri ile Kırgızistan’da yaşayan Azeriler, Nevruz Bayramı’nı kutladı. Bir restoranda gerçekleşen kutlama, restoranın bahçesinde şenlik ateşinin yakılmasıyla başladı.

Yakılan ateş sonrası restoran salonunda hazırlanan bayram sofrasına geçen halka, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kutlama mesajı iletildi. Diaspora üyeleri ve çeşitli millet diasporaları başkanlarının kutlama konuşmalarının ardından bayram töreni; Kırgız, Özbek, Azeri ve diğer halk müzik ve dans gösterileriyle devam etti. Diaspora başkanı Aziz Aliyev, “Ben Kırgızistan’daki Azerbaycan Diasporası adına, bütün Azerbaycanlıların Nevruz Bayramı’nı kutlar, onlara sağlık ve uzun ömür dilerim. Yaşasın Azerbaycan” dedi.

Kırgızistan-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Birliği Başkanı Akif Alaferdov da, “Allah’a emanet olun. İnşallah milletimiz kendi topraklarını, Karabağ topraklarını geri alacak. Biz Kırgızistan’a sürgün olalı 80 yılı geçti. Ancak biz kendi adetlerimizi, bayramlarımızı, dinimizi, dilimizi unutmadık” diyerek, Kırgız halkına teşekkür etti ve bayramlarını kutladı.

Nevruz Bayramı kutlamaları Kırgızistan’da yarın, ülkenin çeşitli bölgelerinde kültürel etkinliklerle kutlanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.