İsveç'in Eski Dışişleri Bakanı Bildt’in, Ölüme Mahkum Bir Öğrenciyi Kaçırdığı Ortaya Çıktı

İsveçin Eski Dışişleri Bakanı Bildt’in, Ölüme Mahkum Bir Öğrenciyi Kaçırdığı Ortaya Çıktı
İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt, 2009 yılında Afganistan'da ölüme mahkum bir öğrenciyi devlet uçağıyla yurtdışına kaçırdığını açıkladı.

- İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt, 2009 yılında Afganistan'da ölüme mahkum bir öğrenciyi devlet uçağıyla yurtdışına kaçırdığını açıkladı.

İsveç'in yüksek tirajlı gazetesi Expressen’e konuşan Bildt, Afganistan'da üniversite öğrencisi Sayed Pervez’in (25) günlük gazete olan "Yeni Dünya"da İslam karşıtı yazılar yazdığı için ölüme mahkum olduğunu ve olayı Karzai ile konuştuklarını fakat başarısız olduklarını ifade etti. Olayın ardından Bildt, genci hapishaneden gizlice çıkararak uçağına bindirdiklerini ve Norveç’e götürdüklerini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.