İsrail’in Saldırıları Hollanda’da Protesto Edildi
- İsrail’in Gazze'ye saldırıları, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da protesto edildi. Gösteriye Türk vatandaşları da destek verdi.
Gazze Şeridi’ne bomba yağdıran İsrail, tüm dünyada protesto edilemeye devam ediyor. Amsterdam’daki ünlü Dam Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, İsrail’i kınarken, saldırıların bir an önce durması çağrısında bulundu. Gösteriye Hollandalı savaş karşıtı gruplar ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı görüldü. Gösteride İsrail aleyhinde sloganlar atılmasının yanı sıra, “Filistin’i işgalden vazgeç”, “Savaşı durdurun”, “Kanunsuz İsrail, hak tanınmayan Filistin”, “Filistin’e Özgürlük” dövizler açıldı.
Gazze’ye destek gösterisine Türk vatandaşları da ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdi. Gösteriye katılan Arife Turan isimli Türk vatandaşı, Filistin halkına olan dayanışmalarını göstermek için toplandıklarını söyledi. Arife Turan, “Bu zulme karşıyız ve sonuna kadar da onların yanında kalacağız. Dünya liderlerine mesajımız, bu zulmü hemen durdurmaları ve bu katliama sessiz kalmamalarıdır” dedi.
Dam Meydanı'nda yapılan gösterinin yarın da devam edeceği bildirildi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.