İsrail Parlamentosu Başkanı Rivlin'in Brüksel Temasları
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek, Kuzey Afrika ve Ortadoğu sorunlarının çözümünün Filistin ile İsrail arasındaki Ortadoğu barış sürecinin desteklenmesiyle çözüleceğini belirtti.
İsrail Parlamentosu Başkanı Reuven Rivlin, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Brüksel'de Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek ile görüştü. İkilinin parlamentodaki görüşmesinde, Ortadoğu'daki son gelişmelerin yanı sıra İsrail ile Filistin arasındaki barış süreci ve Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusu gibi konuları ele aldığı bildirildi.
Görüşme sonrası İsrail Parlamentosu Başkanı Rivlin ile ortak basın toplantısı düzenleyen AP Başkanı Buzek, "Görüşmemiz çok samimi, açık ve iyi yöndeydi. Ziyaretlerinizden dolayı ve ılımlı bir güç olarak bölgede istikrar ve yapıcı rol oynadığınız için size minnettarım. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki sorunların çözümü için Filistin ile İsrail arasındaki barış sürecine kesinlikle destek verilmeli. Yani bu konu bölgedeki istikrar ve refah için önemli bir konudur ve bence AP'nun büyük bir çoğunluğu aynı
düşünceyi savunuyor. AB için, Knesset ve AP parlamentolar arasındaki ilişkiler çok önemlidir. İki tarafta bunun için destekleyici olabilir. Bizim bakış açımız ticaret ve ekonominin yanı sıra aynı zamanda tüm ilişkilerimizi geliştirmek gerektiğidir. Her iki taraf açısından bazı sorunların olduğunu biliyoruz. Ancak ekonomiye bu bakış açısı ile yaklaşarak yardımcı olmakta çok önemlidir. İsrail ile Filistin arasındaki müzakerelerin kapsamlı ve olabildiğince hızlı bir başlangıç ile olmasını umuyoruz"
dedi.
İsrail Parlamentosu Başkanı Rivlin ise, "İsrail ile Filistin arasındaki müzakerelerin tam kapsamlı müzakerelerle ve mümkün olduğunca çabuk başlamasını umuyoruz. Sadece komşularımızla doğrudan müzakereler umut getirebilir. Biz bir Filistin devleti ve İsrail'in Yahudi ve demokratik bir devlet olarak var olması için hazırız. Filistin müzakere etmeye hazır ise bizde hazırız. Bazı kararlar alarak müzakereleri çalışmalarını başlatmak hepimiz için çok önemli. Biz bu süreci İsrail'in güvenliği ve gelecek
nesiller için İsrail'in varlığını göz önünde bulundurarak çok dikkatli şekilde düşünüyoruz" dedi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.