İran'da Deprem: 8 Ölü

İranda Deprem: 8 Ölü
İran'ın güneyinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 8 kişi hayatını kaybetti.

- İran'ın güneyinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 8 kişi hayatını kaybetti.

İran'ın güneyinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Buşehr Nükleer Santrali’nin 60 kilometre kuzeydoğusundaki Borazcan olan depremde 8 kişi hayatını kaybetti. İran medyası, depremde 190 kişinin yaralandığını, bunlardan 12'sinin durumunun kritik olduğunu bildirdi. Depremde 250 ev ve işyerinin yıkıldığı, bölgeye elektrik verilemediği de belirtildi.

İranlı yetkililer, depremin Buşehr'deki nükleer enerji santralinin faaliyetlerinde hiçbir sıkıntıya yol açmadığını açıkladı. Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

5 kategorisinde olan depremler yıkıcı olarak değerlendirilmiyor ancak çürük ve zayıf binalar sarsıntılarda zarar görebiliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.