Hollande, Avrupa Komisyonu Başkanıyla Görüştü
- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Brüksel'e yaptığı günübirlik gezide, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve komisyon üyeleriyle görüştü.
1997'den bu yana Avrupa Komisyonu'nun üyeleriyle bir araya gelen ilk Fransız cumhurbaşkanı olan Hollande, Barroso ile görüşmesinde, birlik içindeki son gelişmeleri müzakere etti.
Hollande'ın Barroso'nun davetini kabul etmesi, Fransa'nın Avrupa kurumlarına verdiği desteğin bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Fransa'ya bütçe açığını yüzde 3'ün altına indirmesi için iki yıl daha süre tanınmasının ardından, komisyonun, Fransa'daki reformların hızı konusunda Hollande'ı sıkıştıracakları yönünde haberler yer almıştı. Ancak, Barroso'nun bir yardımcısı, toplantıda bu konunun gündeme gelmediğini ifade etti.
Hollande, ilerleyen saatlerde Hollande ile bir ortak basın toplantısı düzenleyecek. Fransa Cumhurbaşkanı, Brüksel temasları çerçevesinde daha sonra Mali'ye yardım konferansına katılacak.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.