Hisarcıklıoğlu Ve Yalçıntaş Fransız Senatosundaki Oturumu İzliyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Fransa Senatosu'nda görüşülmeye başlanan 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının cezalandırılmasını öngören yasa tasarısını senatoda takip ediyor.
Sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısıyla ilgili görüşmeler Fransa Senatosu'nda devam ederken, görüşmeleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da takip ediyor.
İlk olarak tasarının görüşülmemesine ilişkin Senatonun Anayasa Komisyonu kararını görüşen senatörler, sırayla söz alarak konu hakkındaki düşüncelerini kürsüden paylaştı. Yasa tasarısının görüşülmesine karar verilirse, tasarının yasalaşıp yasalaşmamasına ilişkin tartışmalara bundan sonra geçilecek. Tasarıyla ilgili muhtemel oylamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.
Öte yandan, 348 senatörün bulunduğu Fransa Senatosu'nda, inkar yasası görüşmelerine 65'e yakın senatör katılıyor.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.