Göktürk-2 Uzay’daki Yerini Aldı

Göktürk-2 Uzay’daki Yerini Aldı
Bugün saat 18.12'de Çin’deki Jiuquan Fırlatma Üssü’nden uzaya fırlatılan Göktürk-2 uydusu yörüngeye oturdu.

- Bugün saat 18.12'de Çin’deki Jiuquan Fırlatma Üssü’nden uzaya fırlatılan Göktürk-2 uydusu yörüngeye oturdu.

Yüksek çözünürlüklü ilk yerli keşif gözetleme uydusu olan Göktürk-2’nin saat 18:26 itibariyle dünyadan 686 kilometre yükseklikteki yörüngesine ulaştığı bildirildi.

Uydunun ilk sinyalini, Ankara'ya saat 21.25'te göndereceği ve bu sinyalle birlikte uydunun ilk bilgileri, sıcaklık, akım ve gerilim değerlerinin akmaya başlayacağı belirtildi. Daha sonra Milli Uçuş bilgisayarı “Bilge” aracılığıyla uydunun roketten ayrılması sırasında oluşan takla hareketlerinin gönderilen komutlarla durdurulacağı bildirildi.

Üç eksende kontrol edilecek olan uydunun, dünya üzerinde istenen noktalara bakması sağlanacağı ve uydu üzerinde bulunan güneş panellerinin de teker teker açılarak ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini üretileceği kaydedildi.

Uydudan ilk görüntülerin 25-30 Aralık tarihleri arasında indirilmesi planlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.