Gkry Başkanı Hristofyas, Doğalgaz Araştırma Sondajları Sonuçlarının Olumlu Olmasını Bekliyor
Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi" içerisindeki 12'nci parselde Noble Energy'nin gerçekleştirdiği doğalgaz araştırma sondajlarının sonuçlarının olumlu olmasını beklediklerini ifade ederek, sonuçların bu hafta içerisinde açıklanacağına ilişkin umudunu dile getirdi.
Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre, Kıbrıs Rum Öğrenci Birlikleri Federasyonu'nun (POFEN) 38'inci Olağan Kurultayı'nda konuşan Hristofyas, "bu kadar yıldır birçok şey için tahammül ettiklerini" söyleyerek, sabırlı olmayı öğrenmeleri ve beklemeleri gerektiğini belirtti.
Hristofyas, "Olumlu sonuçlar bekliyoruz... Umarım bu hafta içerisinde" ifadelerini kullandı.
"Doğalgaz perspektifinin, Kıbrıs ve halkını güçlendireceğini, gerek jeolojik düzeyde gerekse ekonomik düzeyde belirleyici değişikliklere yol açacağını" belirten Hristofyas, "doğalgaz araştırmalarının Kıbrıs halkı için büyük perspektifler oluşturduğuna" işaret ederek, politik, ekonomik ve toplumsal uzantıları olan bu çabada BM Güvenlik Konseyi, AB ve uluslararası toplumun neredeyse tümünün yanlarında olmasını başardıklarını ileri sürdü.
Kıbrıs sorununa da değinen Hristofyas, görüşmelerin, bilhassa son zamanlarda bekledikleri gibi gitmediğini kaydederek, Rum hükümetinin çözüme ulaşma yönünde çabalarına devam edeceğini belirtti.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.