Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo, Hollande İle Görüştü

Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo, Hollande İle Görüştü
Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo, Fransız mevkidaşı François Hollande ile bir araya geldi.

- Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo, Fransız mevkidaşı François Hollande ile bir araya geldi.

Resmi temasları kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Gabon Cumhurbaşkanı Bongo, Fransız mevkidaşı Hollande ile görüştü. Elysee Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

Bongo, beraberindeki heyet ile Elysee Sarayı’ndan ayrılırken görüşmeyle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hollande tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanmanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek, iki ülke ilişkileri ve Orta Afrika’daki sorunlar üzerine fikir alış verişinde bulunduklarını ifade etti. Bongo, "Orta Afrika’da mevcut olan bir kriz var. Silahlı milisler sivil halkın can güvenliğini büyük ölçüde tehdit ediyor. Çetelerin silahsızlanmasında önemli bir rol oynanması için gerekli işbirliği kaçınılmaz. Fransa ve Gabon olarak o bölgelerdeki sivil halkın güvenliği için kurtarma organizasyonlarına destek veriyoruz" dedi.

Ali Bongo ayrıca, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her zaman güçlü olduğunun bilindiğini ancak bunu daha da güçlendirmek üzere iki ülke heyetlerinin çalışmalar yapacağını belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.