Fransız Senatosu'ndan İnkar Yasasına Onay

Fransız Senatosundan İnkar Yasasına Onay
Fransa Senatosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

Fransa Senatosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

Yasa tasarısı 86'ya karşı 127 oyla kabul edildi. Yasa teklifine göre, suçlanan kişiler hakkında 1 yıl hapis cezası ve 45 bin avro para cezası istenebilecek.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yasayı imzalaması için 15 günlük bir zaman dilimi bulunuyor. Yasanın Sarkozy'nin tarafından imzalanması halinde resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlülüğe girecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.