Fransa’da Eşcinsel Evliliğine İzin Veren Kanun Hazırlığına Tepkiler Büyüyor

Fransa’da Eşcinsel Evliliğine İzin Veren Kanun Hazırlığına Tepkiler Büyüyor
Fransa’da dün on binlerce gösterici gay evliliğine ve eşcinsellerin evlat edinmesine müsaade eden yeni kanun hazırlığına dair hükümetin yaptığı teşebbüsleri protesto etti. Paris, Lyon, Marsilya ve Tulus gibi büyük şehirlerde toplanan on binlerce Fransız v

- Fransa’da dün on binlerce gösterici gay evliliğine ve eşcinsellerin evlat edinmesine müsaade eden yeni kanun hazırlığına dair hükümetin yaptığı teşebbüsleri protesto etti. Paris, Lyon, Marsilya ve Tulus gibi büyük şehirlerde toplanan on binlerce Fransız vatandaşı Cumhurbaşkanı François Hollande’ın gay ve lezbiyen evliliğine müsaade edecek yeni bir kanun hazırlamasına verdiği desteği protesto etti. Yeni kanun hazırlığına dair tartışmalar ülke gündemini işgal eden gelişmelerin başında gelmeye devam ediyor.

Fransa’da iktidardaki sosyalist hükümetin eşcinsellere evlenmek ve evlatlık çocuk sahibi olmak hakkı tanıyan kanun tasarısını kabul etmesinin ardından on binlerce Fransız hükümeti protesto etmek için sokaklara döküldü. Binin üzerinde belediye başkanı ve Katolik Kilisesi’ne bağlı dernekler tarafından organize edilen protestolarda göstericiler gay ve lezbiyenlerin aralarında evlenebilmeleri ve evlatlık çocuk alabilmelerinin kabul edilemez olduğunu dile getirdiler.

HOLLANDA EŞCİNSEL EVLİLİĞE MÜSAADE İÇİN SÖZ VERMİŞTİ

“İlerlemek sadece kişi bazında değil aynı zamanda cemiyet bazında olmalıdır” diyen Cumhurbaşkanı François Hollande, eşcinsellerin evlenmeleri ve çocuk sahibi olmalarının tabii insan hakları olduğunu düşünüyor.

Muhafazakar Fransızların tepkisine yol açan ‘eşcinsel evliliğe ve evlat edinmeye müsaade kanunu’ ülkede ciddi fikir ayrılıklarına yol açmış durumda. Fransa’daki sosyalist iktidar hükümetinde ise muhafazakar muhaliflerinin tam tersi ve muhafazakârları iyice kızdıran açıklamalar cereyan ediyor. Bu açıklamalara göre hükümetin eşcinsel evlilere suni döllenme ile çocuk sahibi olabilmeleri için maddi destek fonu açması gerektiği düşünülüyor.

FRANSIZ HALKI BİTER!

Bunun üzerine açıklama yapan Fransız Katolik Piskoposlar Konseyi Başkanı Kardinal Andre Vingt-Trois ise bunun bir aldatmaca ifade olduğunu söylemişti. Gelişmeye dair açıklama yapan muhafazakar senatör Serge Dassault ise, “Bu ailenin bitmesi demektir, çocukların gelişmelerinde bir felaket demektir, eğitimin felakete uğraması ve neticede bir milletin felakete uğraması demektir” diyerek kanun hazırlığına olan tepkisini dile getirdi.

Dünkü protestolarla eşzamanlı olarak karşı protestoda bulunan guruplar ise eşcinsel evliliği savundu. Hâlihazırda evlilik dışı olarak eşcinsel birlikteliğe müsaade eden Fransız kanunları Hollande’ın Mayıs’ta verdiği seçim vaatlerinin tezahürü olarak değiştirilmesi bekleniyor. Fransa’da mevcut kanunlara göre sadece evli çiftler çocukları evlatlık alabiliyor ve eşcinseller resmi olarak evlilik yapamıyorlar. Almanya, İsveç ve İngiltere gibi diğer Avrupa ülkelerinde ise eşcinsel evlilik meşru ve bu aileler kanunen evlatlık çocuk sahibi olabiliyorlar.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.