Euro Bölgesi Tartışmalarına Ap’den Yalanlama Geldi

Euro Bölgesi Tartışmalarına Ap’den Yalanlama Geldi
Almanya’da başlayan Yunanistan’ın Euro Bölgesinden çıkması yönündeki tartışmalara Avrupa Komisyonu yaptığı açıklama ile yalanlama geldi.

- Almanya’da başlayan Yunanistan’ın Euro Bölgesinden çıkması yönündeki tartışmalara Avrupa Komisyonu yaptığı açıklama ile yalanlama geldi.

Alman Spiegel dergisinin ortaya attığı Yunanistan'da Radikal Sol Koalisyon ‘un (SYRIZA) seçimleri kazanması halinde Yunanistan’ın Euro bölgesinde çıkarılacak haberine AP’den yalanlama geldi. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada yapılan yayınların spekülasyon olduğu belirtilerek, AB’nin böyle bir çalışma içinde olmadığını kaydedildi.

Avrupa hukukuna göre bir ülkenin Euro bölgesinden atılması veya çıkarılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı aksine yapılan yorumların seçimleri etkileyeceğine dikkat çekildi. Yunanistan’ın Euro Bölgesinden çıkması tartışmalarının yatırımcıları tedirgin ettiği ve Atina borsa endeksinin 2,6 oranında düşüşüne neden olduğu kaydedildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.