Cumhurbaşkanı Eroğlu, Mimar Ve Mühendisler Grubunu Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Mimar Ve Mühendisler Grubunu Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'den gelen Mimar ve Mühendisler Grubu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'den gelen Mimar ve Mühendisler Grubu'nu kabul etti.

Grubun Genel Başkanı Avni Çebi, Cumhurbaşkanı'na çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı ve heyetini tanıttı. Çebi, Cumhurbaşkanı'nı, her ay düzenledikleri toplantılara konuşmacı olarak davet etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, Sakarya ve Van depremlerinden sonra mimar ve mühendislerin öneminin daha da öne çıktığını belirterek, meydana gelen felaketlerde mimar ve mühendislerin değil müteahhitlerin hatası bulunduğunu söyledi.

Başta Türkiye, hiç bir ülkenin böyle felaketler yaşamamasını dileyen Eroğlu, bu olayın herkese ders olduğunu söyledi. Mimar ve mühendislerin bir çatı altında toplanmasının önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı, aynı şeyin KKTC'de de bulunduğunu, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliğinin yasasının olduğunu ve projelerin onların da onaylarında geçtiğini söyledi.

Mimar ve mühendislere çok büyük görevler düştüğünü, bu alanlarda çok önemli gelişmeler bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu,"Gelişen Türkiye'de önemli görevleriniz var" dedi ve konuklara başarı diledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.