Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ Kazakistan Başbakan Yardımcısı Aset İsekeşev İle Bir Araya Geldi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kazakistan'ın Almata kentinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi'nin 1. Zirve toplantısı öncesinde, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Aset İsekeyev ile bir araya geldi.
Bozdağ, Kazakistan'ın Türkiye'nin bölgedeki en önemli siyasi ve ekonomik ortaklarından biri olduğunu vurgulayarak, Kazakistan ile ikili ticaret hacminin 2010 yılında 3.2 milyar dolara çıktığını, bunun kriz öncesi seviyesini yakalamış olmasından memnuniyet duyduğunu açıkladı.
Bozdağ, "İş adamlarımızı Kazakistan'da baraj, santral, otoyol, köprü, tünel, su arıtma tesisi gibi büyük altyapı projelerine girmeleri, tarıma dayalı sanayi alanında yatırım yapmaları, lojistik merkezlerin kurulması, gemi yapımı ve tersanecilik gibi alanlarda daha faal olmaları yönünde teşvik etmekteyiz" diyerek, bu kapsamda Kazakistan'ın vereceği desteğin de şükranla karşılanacağını kaydetti.
Görüşme sonunda iki ülke Başbakan yardımcıları ekonomik işbirliği mütabakat zaptı imzalalandılar.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.