Bakü'de "Modern Dönemin Çağrıları Sempozyumu" Düzenlendi

Baküde Modern Dönemin Çağrıları Sempozyumu Düzenlendi
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Birleşmiş Milletler ve Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'nın desteğiyle "Modern Dönemin Çağrıları" başlıklı bir uluslararası sempozyum düzenlendi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Birleşmiş Milletler ve Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'nın desteğiyle "Modern Dönemin Çağrıları" başlıklı bir uluslararası sempozyum düzenlendi.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Eyyup G. İsbir yaptığı konuşmada akademik işbirliğinin önemini vurgulayarak "Biz Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü olarak Devlet Akademisi'yle yapmış olduğumuz bir protokolle bunu güçlendirmek ve sürdürmek için bütün gayreti gösteriyoruz. Çok değerli görüşleriyle çözümler üretecek bilim adamlarına başarılar diliyorum" dedi.

Eyyup G. İsbir verdiği röportajda, "Bu çerçevede Devlet Akademisi'yle Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsüyle yapmış olduğumuz protokol gereği burada akademisyen arkadaşlarımızın tecrübelerini burada paylaşmak için geldik. Zaten bu yapılan protokol gereği buradaki devlet memurlarını biz Türkiye'de yüksek lisans ve doktora konusunda burslu olarak eğitmekteyiz. Sadece Azerbaycan değil aynı zamanda Kırgızistan, Kazakistan, İran, hatta Yunanistan'dan gelen yüksek lisans öğrencilerimiz var" ifadesini

kullandı.

Dünyanın krizlerle boğuştuğunu ve Türkiye'nin de krizleri aşma konusundaki tecrübesinin herkes tarafından takdir edildiğini belirten İsbir, "Bunda Sayın Başbakanımızın, Bakanlarımızın ortaya koydukları bir husus olması dolayısıyla biz de devlet yönetimi konusundaki tecrübelerimizi buradaki arkadaşlarımıza ve diğer ülkelerden gelen akademisyenlerle paylaşmak için bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Daha sonra açıklama yapan BM Azerbaycan Temsilcisi Fikret Akçura da "Azerbaycan, bu 20 yıl zarfında çok büyük gelişmeler gösterdi. Azerbaycan'ın bu gelişmesinde memuriyet ve devlet idarecilik sisteminin büyük etkisi var. Bu çalışmalarımız zarfında Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini mümkün olduğu ölçüde kullanmak istiyoruz. İnşallah elbirliğiyle Azerbaycan'ın hızla olan gelişmesine biz de katkıda bulanacağız" dedi.

Konferansa Azerbaycan Devlet Temsilcileri, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Estonya, Kırgızistan ve diğer ülkelerin akademisyenleri ve üniversitelerden temsilciler de katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.