Bakan Çağlayan'ın Libya Ziyareti
Libya'da önemli temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Başkent Trablus'ta bulunan ve Türk inşaat firması tarafından onarımı yapılan tarihi Tajura Merkez Okulu'nu ziyaret etti.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'nın Başkenti Trablus'ta gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Türk inşaat firması tarafından onarımı yapılan tarihi Tajura Merkez Okulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 1930'lu yılarda inşa edilen ve 30 yıldır kullanılmayan ve Summa İnşaat tarafından onarım çalışmaları yapılan Tajura Merkez Okulu hakkında inşaat yetkililerinden bilgi alan Bakan Zafer Çağlayan, Tajura'nın Libya'nın yeniden yapılanma sürecinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. Başbakan Tayyip
Erdoğan'ın vermiş olduğu talimat doğrultusunda Türk firmalarının hiçbir bedel ödemeksizin Libya'daki okul ve hastaneleri inşa ettiğini ifade eden Bakan Çağlayan, "Bu yapı yeni Libya Devleti'ne hediye olacak. 59 gün içerisinde de okul hazır hale gelecek. Yetkililerden bunun takibini yapacağım" diye konuştu.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan incelemelerinin ardından inşaat firmasının yetkilileriyle hatıra fotoğrafı çektirirken, Libya'da inşa edilen yapıların Türk halkı ile Libya halkı arasında bir köprü kuracağını söyledi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.