Azeri Diasporasından St Petersburg'daki Fransız Büyükelçiliği Önünde Eylem

Azeri Diasporasından St Petersburgdaki Fransız Büyükelçiliği Önünde Eylem
Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Azeri diasporası, Fransa Meclisi Genel Kurulu'nun sözde "Ermeni soykırımını" inkarı cezalandıran yasa teklifini kabul etmesini bugün Fransa Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Azeri diasporası, Fransa Meclisi Genel Kurulu'nun sözde "Ermeni soykırımını" inkarı cezalandıran yasa teklifini kabul etmesini bugün Fransa Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Polisin en fazla 50 kişinin katılmasına izin verdiği gösteride Azerbaycan, Türkiye ve Rusya bayrakları taşıyan Azeriler, Fransa ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhine sloganlar attı. "Azerbaycan Türkiye kardeştir", "Sarkozy Türkiye'den elini çek", "Fransa Dur", "Sarkozy Hocalı'ya" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Azerbaycanlılar, Fransa'nın AGİT Minsk grubundan geri çekilmesini istiyor. Fransa ifade özgürlüğüne karşı bir adım atmıştır. Bunu kınıyoruz" dediler.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın fotoğrafının yer aldığı "Yalan konuşma" yazılı pankartlar da taşıyan Azeri eylemciler, Sarkozy'nin 20 yıl önce Hocalı'da yapılan katliamı görmezden geldiğini belirterek, Fransa'nın eylemine karşılık Türkiye'nin yanında olduklarını söylediler.

Eylemin sonunda Fransız Büyükelçiliği'ne bir kınama mektubu ileten göstericiler, daha sonra olaysız şekilde eyleme son verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.