Azerbaycan’da Soma'da Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okundu

Azerbaycan’da Somada Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okundu
Azerbaycan’da Soma'da hayatını kaybedenler için mevlit okundu.

- Azerbaycan’da Soma'da hayatını kaybedenler için mevlit okundu.

Türkiye’de Manisa ilinin Soma ilçesinde bir maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybedenler için Cuma günü başkent Bakü’de mevlit okutuldu. Ejderbey Camiisi'nde okutulan mevlit, Türkiye Din Müşavirliği, Eğitim Müşavirliği ve Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Türk Öğrenciler Konseyi Fakültesi tarafından düzenlendi. Türkiye Din Müşavirliği Sadık Erarslan, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Türk Öğrenciler Konseyi Fakülte Başkanı Haluk Daldalı, Türk ve Azerbaycanlı öğrencilerin katıldığı mevlitte, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua edildi.

Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Türk Öğrenciler Konseyi Fakülte Başkanı Haluk Daldalı, "Soma’daki faciaya ilişkin Sayın Din Müşaviri ve Eğitim Müşaviri vekiliyle bir mevlit töreni düzenledik. Oradaki kardeşlerimize buradan dua gönderdik. Elimizden gelen yardımları buradan yapmaya çalıştık. Bütün arkadaşlarımız geldiler ve bizi yalnız bırakmadılar. Biz Soma’daki kardeşlerimize, Soma’daki o kömür karası kardeşlerimize, zorda kalan, sıkıntılar içerinde yaşayan kardeşlerimize buradan dualar gönderiyoruz. Dualarımız, gönüllerimiz onlarla" diye konuştu.

Azerbaycan’da devlet erkanından vatandaşa, sivil toplum örgütlerinden parlamentoya herkes Soma’daki facianın acısına ortak olmuştu.

AZERBAYCAN’DA SOMA'DA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİT OKUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.