Ayalon açıklama yaptı

Ayalon açıklama yaptı
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, yardım filosuna yapılan operasyonla ilgili olarak Kudüs'te basın toplantısı düzenliyor.

Gemidekilerin yöntemi şiddetle oldu. Ölenlerin olmasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. 

Diplomatik yolları kullanarak onlarla anlaşmaya çalıştık. İnsani yardımın insani yönü yoktu. Eğer öyle olsaydı uygun kanallarla bize ulaştırırlardı.

Amaçlarının Gazze'deki kuşatmayı kırmak olduğunu belirttiler. Gazze'deki kuşatmanın Hamas'tan dolayı gayet haklı bir sebebi var.

İnsani yardım olarak gösterilen yardımın insani olmadığını belirtmek istiyorum. Eğer öyle olsaydı bu yardımları önerilen doğru kanallardan gönderirlerdi.

Biz onlardan bunu istedik. Hatta şunu söylediler; bu insani bir kampanyadır dediler ancak sık sık şunu söylediler. Amaçlarının ablukayı yıkmak olduğunu söylediler. Bu yasaldır, abluka yasaldır. Bu gemilerin yasadışı olarak Gazze'ye geçişlerine izin vermek binlerce kişinin ölümüne neden olan bölgeye geçmelerine neden olacaktı.

Sürekli yapılan çağrılardan sonra onlara ablukanın kaldırılmayacağını söyledik ama ne yazık ki organizatörler bu çağrılara kulak asmadılar. Barışçıl yoldan bu olayın kapanmasını sağlamadılar. Hiçbir egemen ülke buna izin vermez. Durumu sükunete çevirmek için tüm ilgili tarafları birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum