Afganistan'da İhlas Vakfı İle Gelen Sevinç

Afganistanda İhlas Vakfı İle Gelen Sevinç
Yıllardır düzenlemiş olduğu kurban kesimleri ile birçok ülkede bayramın mutlu geçmesine vesile olan İhlas Vakfı, bu yıl Afganistan'da yaptığı kesimlerle yine insanlara bayram sevincini yaşattı.

- Yıllardır düzenlemiş olduğu kurban kesimleri ile birçok ülkede bayramın mutlu geçmesine vesile olan İhlas Vakfı, bu yıl Afganistan'da yaptığı kesimlerle yine insanlara bayram sevincini yaşattı.

Bu yıl tam 9 ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonunu düzenleyen İhlas Vakfı için Afganistan'da yapılan kesimler ayrı bir önem taşıyordu. Kalabalık bir ekiple Afganistan'daki kesimleri yerinde takip eden İhlas Vakfı, yapmış olduğu organizasyonla mübarek kurban bayramında yüzlerin gülmesine vesile oldu.

Kurban kesimlerini takip eden ekipte yer alan Raşit Ağzıkara, uzun yıllar yabancı güçlerin egemen olduğu Kabil'de Müslümanların zor durumda yaşadıklarına şahit olduklarını söyledi. Ağzıkara ayrıca, " Camileri ve medreseleri ile oldukça güzel bir şehir olan Kabil'de yabancı güçlerin etkileri hala duruyor" ifadelerini kullandı.

Şıbırgan'a gitmek için meşhur Salang geçidini kullandıklarını belirten Ağzıkara, "Öyle bir geçit ki 70 saatlik yolu 10 saate düşürüyor. Sarp dağların bu şekilde delinerek yol haline geldiğini görmek bizler için şaşırtıcı oldu." dedi. Bu yolculuğun ardından Mezar-ı Şerif'e vardıklarını söyleyen Ağzıkara, bir gün kaldıkları kentte Hazreti Ali Camii'ni ziyaret ettiklerini belirterek, "Mavi çinili bir camii ve türbesi var. Çok güzel bir yapısı var. Kaldığımız süre zarfında Afgan halkının büyük ölçüde tarımla uğraştığını gördük. Bu kent diğer Afgan kentleri için transit bir nokta konumunda, neredeyse tüm kentlerin bağlantı noktası bu şehir" dedi.

Hindikuş dağlarının ardında Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Şıbırgan eyaletine yorucu bir yolculuk sonunda ulaştıklarını ifade eden Ağzıkara, yolda gördükleri manzarayı şöyle anlatıyor: "Ruslarla yapılan mücadelenin izlerini hala görmek mümkün. Yollarda mücahitler tarafından vurulmuş tanklara rastladık. Büyük bir fakirlik söz konusu olduğu için burada boş durmak ayıp kabul ediliyor. İnsanlar çok kazanmasalar da şükrediyorlar."

Kesimlerin gerçekleşeceği Kızılayak köyüne ulaştıklarında fakir ama dimdik ayakta bir köy bulduklarını belirten Ağzıkara, köyde hayatın normal standartların çok altında olduğunu söyledi. Sefaletin ne demek olduğunu bu insanları görünce anladığına dikkat çeken Ağzıkara, "Halkın büyük bir kısmı işsiz ve yoksul. Bayramdan bayrama gördükleri et de onları sadece bir kaç hafta idare ediyor. Hani sefalet görmüştük ama buradakinin yanında inanın o gördüklerimiz zengin kalıyor" dedi.

Bayram günü çevre köylerden gelen insanlarla birlikte Kızılayak köyünde büyük bir kalabalık olduğunu söyleyen Ağzıkara, 35 kasap ve 50 gönüllü ile yüzlerce kurbanın kesimini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"Çevre köylerden gelen yüzlerce yoksul, İhlas Vakfı’nın 2005 yılından bu yana aksatmadan düzenlediği kurban organizasyonundan istifade etti. Peştun, Türkmen, Özbek, Tacik, Arap farkı gözetmeksizin tüm insanlara hizmet edildi. Onların bir nebze dahi olsa mutlu olabilmeleri için yoğun bir çaba sarf ettik" diyen Ağzıkara, İhlas Vakfı'na ve bu hayra verdikleri vekaletnamelerle vesile olan hayırseverlere yüzlerce duanın edildiğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.