Afad Başkanı Oktay: “Son Yıllarda Afet Yönetiminde Ciddi Mesafe Kaydettik”

Afad Başkanı Oktay: “Son Yıllarda Afet Yönetiminde Ciddi Mesafe Kaydettik”
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Özkay Azerbaycan’ın Gebele kentinde düzenlenen Afet Risk Yönetimi toplantısında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Biz son yıllarda Türkiye olarak afet yönetiminde çok ciddi mesafe kaydetmiş durumdayız”

- Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Özkay Azerbaycan’ın Gebele kentinde düzenlenen Afet Risk Yönetimi toplantısında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Biz son yıllarda Türkiye olarak afet yönetiminde çok ciddi mesafe kaydetmiş durumdayız” dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üyesi ülkelerin ilk günkü Afet Risk Yönetimi toplantısı sırasında açıklamalarda bulunan Oktay, “10 daimi üye ve bir gözlemciden oluşan EKO’nun Azerbaycan’ın ev sahipliğinde yaptığı bir toplantıdayız. Afet risklerinin azaltılması ve yönetilmesiyle ilgili bir toplantı bu ve yedincisi yapılıyor. Son derece seviyeli, son derece kaliteli bir toplantı üst düzey katılımcılar düzeyinde hem de ülkelerdeki afetlerden sorumlu yetkili kurum ve kuruluşların başkanları veya temsilcileri düzeyinde bir toplantı. Burada üye ülkeler kendi tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşıyorlar, aynı zamanda yine BM’nin olsun, dünyanın farklı bölgelerinden yine bu alanla ilgili ülkelerin ve organizasyonların temsilcileri de bulunuyor. Biz son yıllarda Türkiye olarak afet yönetiminde çok ciddi mesafe kaydetmiş durumdayız. Gerek doğal afetlerle ilgili olsun, gerek insan kaynaklı ya da teknolojik afetlerle ilgili olsun dolayısıyla biz bu tecrübemizi de fiilen burada kardeş ülkelerle paylaşmak için buradayız. Onun ötesinde aslında burada bir afetin yönetiminden sorumlu ve risk azaltımından sorumlu kuruluşlar olarak aramızda bir network oluşturmak için buradayız. Yani herhangi bir durum olduğunda bu üye ülkelerden herhangi birisinde veya dünyanın bir başka yerinde EKO üyesi ülkeler olarak da birbirimizle çok daha hızlı nasıl entegre olabiliriz, nasıl hızlı bir şekilde birbirimizin yardımına koşabiliriz bunları tartışıyor olacağız” dedi.

Diğer ülkelerle tecrübe aktarımı yapacaklarını kaydeden Oktay, “Sunumlarımız var, hem kendi tecrübelerimizi aktarıyor olacağız, hem diğer ülkelerin tecrübelerini ve bilgi birikimlerini alıyor olacağız. Bizim için son derece faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu vesileyle biz hem EKO yönetimine sayın genel sekreter başta olmak üzere Azerbaycan hükümetine, Olağanüstü Haller Bakanlığı’na böyle harika bir yerde yaptıkları içinde ayrıca teşekkür ediyoruz, kendimizi burada evimizde hissediyoruz. Yani tamamen neredeyse Türkçe konuşarak anlaştığımız kardeş ülkeler bir çoğu. Şu anda tecrübelerimizi paylaşıyoruz ümit ediyoruz, umut ediyoruz afetler olmaz. Ama afetler olmadan önce afetlere hazırlıklı olmak gerekiyor. Biz tamamen bunun için buradayız. Sadece müdahale için değil, risklerin azaltılması boyutunda yani afetler olmadan afetlerin önlenebilmesiyle ilgili de neler yapılabilir ve neler yapıyoruz ülkeler olarak bunları paylaşıyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.