Abd'li Yetkili: "Suriye'ye Operasyon En Erken Perşembe"

Abdli Yetkili: Suriyeye Operasyon En Erken Perşembe
ABD medyasına konuşan Washington’daki üst düzey yetkililer Suriye’yi hedef alacak füze saldırılarının en erken Perşembe günü başlayabileceğini belirtti. NBC televizyonuna konuşan kaynaklar, 3 gün sürecek “sınırlı” operasyonun, Esed rejimine bir mesaj verm

- ABD medyasına konuşan Washington’daki üst düzey yetkililer Suriye’yi hedef alacak füze saldırılarının en erken Perşembe günü başlayabileceğini belirtti. NBC televizyonuna konuşan kaynaklar, 3 gün sürecek “sınırlı” operasyonun, Esed rejimine bir mesaj vermeyi amaçladığını açıkladı.

Şam’daki kimyasal silah saldırısına ilişkin araştırma yapan Birleşmiş Milletler görevlilerinin Pazar gününe kadar ülkeden ayrılmayacağını ifade eden yetkililer, bu nedenle operasyonun ertelenebileceğini belirtiyor.

Yetkililer, operasyonun amacının Esed’i ortadan kaldırmak olmadığını, sadece kimyasal silah kullanımına bir tepki olarak gerçekleştirileceğini, Suriye ordusuna ait komuta merkezleri, askeri hava alanları ve ağır silahları hedef alacağını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.