17.uluslararası Elektronik, Bilgisayar Ve E-ticaret Fuarı Tahran'da Başladı

17.uluslararası Elektronik, Bilgisayar Ve E-ticaret Fuarı Tahranda Başladı
17.Uluslararası Elektronik, Bilgisayar ve E-Ticaret Fuarı (ELECOMP) İran'ın başkenti Tahran'da başladı.

17.Uluslararası Elektronik, Bilgisayar ve E-Ticaret Fuarı (ELECOMP) İran'ın başkenti Tahran'da başladı.

İran'da elektronik ve bilişim alanında en önemli fuarlardan biri olma niteliğini taşıyan etkinlikte en son model elektronik cihazlar ziyaretçilere sunuluyor.

Fuarda yer alan AVANG şirketinin Ar-Ge bölümü başkanı Bahram Şafagh, İran'da iki firmanın dağıtıcısı olduklarını ve şirketlerinin hafıza kartları üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Şafagh, İran hakkındaki yaptırım kararlarının kendilerini çok fazla etkilemediğini belirterek "İran'da Çin ve Tayvanlı markalar konusunda büyük sıkıntılar yaşamıyoruz. Batı Avrupalı şirketlerle sıkıntımız olsa da doğu Asya ülkeleriyle ilişkilerimiz işlerimizi geliştiriyor" dedi.

Asr Arad IT Çözümleri şirketinin CEO'su Sharouz Esmailpour ise İran'da devlet ve özel sektöre eğitim ve danışmanlık hizmeti sunduklarını belirtti. İran'a uygulanan yaptırımlar hakkında konuşan Esmailpour, "ELECOMP'a İranlı ve uluslararası IT (Bilgi Teknolojileri) şirketleriyle ilişki kurmak için geldik. İran'a uygulanan yaptırımlar bizi çok az etkiliyor. Uluslararası şirketlerle zaten çalışıyoruz ve IT sektöründeki uluslararası ilişkilerimizi geliştirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Tahran Kalıcı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen ve 600 firmanın katıldığı fuar, bu sene 9-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.