Yerel seçimler ve EXPO2023

Bel fıtığı, şeker, ağır uyku apnesi gibi hastalıklarla cebelleşip dururken mevsimsel olarak yaşanılan gribi es geçmeden hayatımızı devam ettirirken siyasi gündemi de takip etmeye gayret gösteriyorum.

Dün (8 Kasım 2018) Kahramanmaraş açısından önemli bir gündü. Onikişubat Belediyesinin öncülüğünde 2023 yılında EXPO 2023 Kahramanmaraş’ta 3 ile 6 aylık bir süre içiresinde gerçekleşecek. Bu etkinliğin Kahramanmaraş’a alınmasında büyük rolü olan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibine teşekkür etmek istiyorum.

Batı ülkelerinde Kalkınma Planları 50 yıllık yapılır. Benim güzel ülkemde ise bu planlamalar 5 yıllık yapılıyor.

Geleceğin planlanması adına EXPO 2023 büyük önem taşıyor. Bu süreç içinde Büyükşehir Belediyesi ve iki anakent ilçe EXPO 2023’ün tematik konusuna göre planlama ve yatırım yapacaklardır. Bu yatırımlar daha güzel bir Kahramanmaraş’ın oluşturulmasına büyük katkı yapacaktır.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Mahir Ünal’ın yaptıkları açıklamalar kentimin geleceği adına beni heyecanlandırdı.

Bu güzel şehrin gelişiminde bir çivi çakan herkesi en kalbi duygularımla selamlıyor, başarılarının devamını diliyorum.

BAŞVURULAR YAPILMAYA BAŞLANILDI

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler için siyasi partilerde aday adayı başvuruları başladı.

Ak Parti ve MHP seçimlere ayrı ayrı giderlerken CHP- İyi Parti arasında görüşmelerin devam ettiği kamuoyuna yansıyor. Yerelde de aday desteklenmesi şeklinde oluşumların en azından seçmen bazında yapılacağını görebiliyoruz.

Ak Parti cephesinde Kahramanmaraş Büyükşehir için birkaç ismin başvuracağı dile getiriliyor. İsimler kamuoyunda konuşulmaktadır. Dulkadiroğlu için Mehmet Akpınar, Mustafa Özsoy, Erdoğan Eryılmaz isimleri var. Akpınar başvurusunu yaptı.

Onikişubat için ise Sıddık Sezal, Mustafa Buluntu, Fırat Görgel, Mehmet Sabancı gibi isimler ortada dolaşıyor.

12 Kasım 2018 tarihi son gün. O güne kadar Kahramanmaraş genelinde Ak Parti’den kimler aday adayı başvurusu yapacak net olarak ortaya çıkacaktır.

Kahramanmaraş Ak Parti’de Teşkilatlarda görev almış ama aday adayı olmak isteyenler ise 1 Aralık 2018 tarihinde belli olacağı dile getirilmektedir.

CHP cephesinde ise çalışmalar ve isimler yazılıp çiziliyor. Nurhak ilçesinde üç dönemdir Belediye Başkanı olan Av. Ahmet Akkuş yeni dönemde aday olmayacağını ifade etti. Akkuş ile yaptığım telefon görüşmesinde; “Üç dönemdir bu görevi yürüttüm. Başka arkadaşlarımıza fırsat vermek için bu dönemde aday olmayacağım. Partimin aday gösterdiği isim ile çalışarak bu süreci tamamlayacağım” dedi.

CHP Elbistan ve Pazarcık başta olmak üzere yerel ölçekli başka partilerle ortak isimler oluşturmak ve seçimden iyi bir netice almak istiyor. Bu yönde çalışmalar var.

Kahramanmaraş’ta Büyükşehir, Türkoğlu, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri dışında diğer ilçelerde Belediye Başkanlıkları el değişebilir. Bu siyasi ortam var.

Siyasi Partilerin adayları ortaya çıktıkça gözlemlerimizi yazmaya devam edeceğiz.

KSÜ TEKNOKENT VE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içinde Tekno kent birkaç yıl önce kurularak hizmete girdi.

Şimdilerde yeni binasına taşınma süreci içindeler. İki defa bu yeni binayı ziyaret ettim. Tekno kentte iş yapan firmaları ziyaret ettim. Tekno kentin iyi bir yönetimi var. Yönetim ile oradaki şirketler arasında güzel bir uyum oluşmuş.

Türkiye’de saygın firma ve şirketler ile Bankalar ile çalışan teknoloji şirketleri var.

Onlarca genç mühendis ve diğer teknik isimler orada ülkemiz için proje üretme gayreti içindeler.

O gençlerin çalışma ve üretme azim ve şevklerini görünce mutlu oldum, geleceği dair güven ve ümidim arttı.

Kahramanmaraşlı şirketler teknoloji yatırımlarını teknik hizmetlerini burada kurulan şirketlerden alarak şehir ve ülke bütçesine destek verecekleri gibi buradaki teknoloji şirketlerinin de büyümesine katkı vereceklerdir.

Bu hizmetlerin gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şirketlerimize başarılar diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi