Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Mustafa Coşkun Kale ile yine, yeniden

Coşkun bey, okumak nasıl olur diye sorulunca, gençlere örnek olacak bir hayatı temsil eder. Hayatı boyunca durup dinlenmeden gençliğini devletine ve milletine hizmet etmek için, kendisini yetiştirmek için harcamıştır. Dinimizin ilk emri olan oku, coşkun beyin hayat düsturu olmuş, okumuş ta okumuştur.

Hayatı boyunca hikâye değil, nasıl kendimi geliştirir de memlekete faydalı bilgiler ile mücehhez olurum diye, Göksun’un ihtiyacı olan ilim dalları üzerinde ihtisas yapmıştır Bir müddette Göksun’da hizmet nasip olmuştur kendisine.

Göksun’un esnafı, yıllarca köylünün harcamaları ile ayakta kalmış, Göksun köylünün harcamaları nispetinde gelişmiştir. Tarım ve hayvancılık geriledikçe, Göksun da kabuğuna çekilmiş ve büyüyememiştir. Oysa Göksun’dan kamyonlar dolusu fasulye üretilir ve bütün Türkiye ye satılırdı.

Bu ihmali gören Sayın Coşkun Kale Bey, bütün emeğini bu yöne harcayacağını, köylünün kalkınması ile Göksun’un ihtiyacı olan ticaretinde gelişeceğini görmüş bulunmaktadır. İnşallah kendisine Belediye başkanlığı görevi tevdi edilir ise, ömrünün geri kalanını memleketine hizmet etmek için harcamayı kendisine bir vazife addettiğini kamu ile paylaşmaktadır. Daha önce seçimde büyük oy alan Sayın Coşkunun, bu seçimlerde cumhur ittifakının da etkisi ile büyük bir farkla seçileceğini tahmin etmekteyiz.

Hayvancılık ve diğer tarım türleri üzerine, iktisat üzerine ve işletme üzerine çalıştığı yıllar içinde kazandığı derin tecrübeyi, bu sefer memleketin tümüne değil, bizzat Göksun ilçemize hasretmek istemektedir.

Kendisi bu günlerden itibaren, hem ilçe merkezinde ve hem de köylerde vatandaşla buluşmakta, ileride neler yapması gerektiği, nelerin önceliğinin olduğu hakkında veri toplamaktadır. Bu her belediye başkanı adayının muhakkak yapması gereken bir ön çalışmadır. Sayın coşkun dinç bir hayatın gerektirdiği, sağlıklı bir insan olarak, bir günün ne kadarı bu iş için ayrılabilir ise onu yapmakta, köylünün ve esnafın beklentilerini tek tek not etmekte, asıl dertlinin derdini dinlemekte bunu dimağında yoğurmakta ve bal haline getirip, ilçenin güzel insanlarına ikram etmenin yollarını aramaktadır.

Göksun, hayatı hayvancılık, tarım ve iktisat üzerine geçmiş, ufku geniş bir belediye başkanına ihtiyaç duymaktadır. Göksun bu fırsatı kaçırmamalıdır. Her şey rabbimin rızası içindir vesselam.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi