CHP Milletvekili Öztunç'tan Sert Tepki: "Pazarcık Ovası Susuz, Çiftçi Perişan!"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Pazarcık ovasındaki sulama sorununa dikkat çekerek, çiftçilerin yaşadığı mağduriyete sert tepki gösterdi.

Öztunç, Kartalkaya Barajı'nda bulunan 70 milyon metreküpten fazla suyun çiftçilere verilmediğini ve bu durumun buğday tarlalarının kurumasına neden olduğunu belirtti.

Öztunç, yaptığı açıklamada, "Pazarcık ovası susuz. Pazarcık çiftçisi perişan. Dondan etkilenen çiftçiyi bu defa da AKP bitirecek. Kartalkaya Barajı'nda bulunan 70 milyon metreküpten fazla su çiftçiye verilmiyor. Gaziantep’in parkları sulansın diye Maraşın tarlalarında buğday kurumaya bırakılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Maraş çiftçisini ölüme mahkum ediyor" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öztunç, çiftçilerin durumunun kritik olduğunu vurgulayarak, "10 gün içerisinde buğdayların sulanması için baraj kapağı açılmazsa bu defa baraj bölgesine değil traktörlerle Antep yoluna çıkarız" şeklinde konuştu.

Depremden zarar gören Kahramanmaraş çiftçisinin su olduğu halde susuz bırakılamayacağını söyleyen Öztunç, "Kahramanmaraş sahipsiz değil, herkes aklını başına alsın" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.