Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçiler 10 Gün Sonra Kurtarıldı

Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçiler 10 Gün Sonra Kurtarıldı
Kahramanmaraş’ta kayalıklarda mahsur kalan keçiler, yapılan kurtarma operasyonuyla sahibine teslim edildi.

Kahramanmaraş’ta kayalıklarda mahsur kalan keçiler, yapılan kurtarma operasyonuyla sahibine teslim edildi. 

Menzelet Doru Mağarası kayalıkları mevkiinde otlamaya çıkan keçiler mahsur kaldı. Mahsur kalan keçilerini bulunduğu yerden çıkaramayan Mehmet Gülpak, Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği’nden (KADAK) yardım istedi.

İhbar üzerine harekete geçen KADAK ekibi, Kahramanmaraş Bulutoğlu Köyü Menzelet, Doru Mağarası kayalıkları bölgesinde on gündür mahsur kalan 3 keçiyi, beş saat süren operasyonla kurtardı.

Gülpak, geçen 10 günde kayalıklara meşe dalları atarak keçilerini besledi. Kendi imkanlarıyla keçilerini kurtaramayan Gülpak, “Keçilerim mahsur kaldı. Tekrar çıkarmak istedim ama başarılı olmadım. Ben de dağcılarımızdan destek istedim. Yardım çağrıma anında cevap aldım. 5 kişilik dağcı ekibi, gerekli emniyet tedbirlerini alıp istasyon kurarak keçileri uçurumdan kurtardılar. Bölgenin sarp ve kayalık olması kurtarma operasyonunu oldukça zorlaştırdı. Ama keçilerime kavuştum. KADAK ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

aw241188_04.jpg

Kurtarma operasyonunu başarıyla tamamlayan KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ise, “KADAK olarak bölgemizde her türlü arama kurtarma operasyonlarına katılmaktayız. Bu sene dördüncü keçi kurtarma faaliyetini gerçekleştirdik. Kahramanmaraş coğrafi yapısı itibarıyla dağlık ve kayalık olduğu için sık sık mahsur kalan keçi haberleri alıyoruz ve hızlı bir şekilde bölgeye intikal ederek gerekli kurtarma faaliyetini gerçekleştiriyoruz. Bugün de çok zor bir bölgede on gündür mahsur kalan üç keçiyi kurtardık. Zor bir operasyondu ama keçileri kurtarmanın mutluluğu yorgunluğumuzu hissettirmedi bile” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.