Başbakan'a hakaret davası düştü

Başbakana hakaret davası düştü
Eskişehir'de televizyon izlerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a küfrettiği iddiasıyla eski bir havacı subay hakkında açılan hakaret davası, zaman aşımı sebebiyle düştü.

 Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın  bugünkü ilk duruşmasına 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda 5 yıl önce pilot olarak görev yapan yüzbaşı H.A. (40) katılmazken, avukatı Erol Halka da şehir dışında olduğu için mazeret dilekçesi gönderdi. Askerlikten ayrılan ve şu anda özel bir hava yolu  şirketinde  pilotluk yapan sanık H.A.'ya tebligat yapılamadığını bildiren hakim, duruşmaya gelen 3 şahidi dinlemedi. 

 Hakim, 2005 yılı  Ocak  ayında gıyabında Başbakan Erdoğan'a küfretmek suretiyle edilen hakaretin "memura gıyabında hakaret" suçu olduğunu ve suç tarihinin üzerinden 5 yıl geçmesi sebebiyle davanın zaman aşımına uğrayıp düştüğünü söyledi.

Eskişehir'de 5 yıl önce 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda görevliyken televizyonda seyrettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a küfrettiği iddia edilen pilot yüzbaşı H.A.'nın ses kaydı bir internet sitesinde yayınlanmıştı. Bunun üzerine askeri savcılık H.A. hakkında soruşturma başlatmış, daha sonra görevsizlik kararı vererek dosyayı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.