Sivasspor, Ligin İlk Yarısını Üç Puanla Kapattı
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Samsunspor'u konuk eden Sivasspor, sahadan 3-2 galip ayrılarak ligin ilk yarısını üç puanla kapattı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivassporlu futbolcu Mehmet Nas, ligin ilk yarısını galibiyetle kapattıkları için mutlu olduklarını söyledi. Nas, "Öncelikle bizim için zor maç oldu. Kendi sahamızda galip gelmek istiyorduk. Zor da olsa başardık. İlk yarı istediğimiz gibi bitti. İkinci yarı gol attıktan sonra rahatladık. Bu da bize pahalıya mal oluyordu. Ligde kolay maç yok. İlk yarıyı galibiyetle kapattığımız için mutluyuz" dedi.
Sivassporlu futbolcu Uğur ise maçtan galibiyetle ayrılmak istediklerini ve galip gedikleri için mutlu olduklarını kaydederek, "Ligin ilk yarısının son maçıydı. Galip gelmek istiyorduk. Maça iyi konsantre olduk. Zaman zaman git geller yaşadık. 3-1'den sonra gelen kırmızı kartın ardından 3-2 oldu. Skoru koruyarak galip geldik" ifadelerini kullandı.
Sivasspor'un genç futbolcusu Ziya da, kolay maçı zora soktuklarını vurgulayarak, "Maçın zor olacağını biliyorduk. Maça yenik başladık. Sonra skoru elimize aldık, 3-1 yaptık. Konsantre eksikliğinden gol yedik, kırmızı kart gördük. Kolay maçı zora soktuk" diye konuştu. Grosicki de zor maçı kazanmayı bildiklerini dile getirerek, "Gerçekten bizim için zor bir maç oldu. Durum 3-1 iken kendimizi zora soktuk fakat kazanmayı bildik" dedi.
ÇALIMBAY: "HERŞEYE RAĞMEN 24 PUAN TOPLADIK"
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirtti. Enteresan bir maç olduğunu kaydeden Çalımbay, "Çok enteresan bir maç oldu. Mağlup duruma düştük. İkinci stoperimiz de kırmızı kart gördü. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Bugün de Samsun takım mücadeleyi bırakmadı. Ama defansımız olsun, kalecimiz olsun direnç gösterdiler. Bu şunu gösteriyor hakem düdüğü çalmadan maç bitmiyor. Gereksiz telaşa girdik. Bütün sıkıntıları yaşadık, ona rağmen galip geldiğimiz
için mutluyuz" dedi.
Ligin ikinci yarısında yapılan hataları tekrarlamamaları gerektiğini söyleyen Çalımbay, "Her şeye rağmen 24 puan aldık. Son dakikadaki pozisyonu görmedim. Biliyorsunuz Samsunspor takımı da her şeyi bıraktı, doldur boşalta geçti. Zor anlar yaşadık. Golü erken yesek ikinci golü de yerdik. İleride top tutamadık. Kazandığımız için mutluyuz, bunların hepsinden ders çıkaracağız, çıkaramazsak ikinci yarı zor olur. Ligin ikinci yarısı telafisi olmayan maçlar oynanacak" şeklinde konuştu.
PETKOVİÇ: "VERİLMEYEN GOLÜMÜZDE FAUL GÖRMEDİM"
Samsunspor Teknik Direktörü Vladimir Petkoviç, maçtan beraberlikle ayrılabileceklerini dile getirerek, son dakikada maçın hakemi tarafından verilmeyen golde faul görmediğini söyledi. Petkoviç, "Son Beşiktaş maçı kadar, istediğimiz şekilde aynı performansı gösteremedik. Aslında iyi de başladık, 1-0 öne geçtik. Sonra sıkıntılar yaşadık, geriye düştük. Aslında çok kolay gol yedik. Hatalarımızı değerlendirdiler. İkinci devrede 3-1 geriye düştükten sonra 3-2 yaptık. 3-2'den sonra baskımız ile Faty de kırmızı
kartla oyun dışı kaldı. Biraz daha zorlasaydık beraberlikle ayrılabilirdik" dedi.
Samsunsporlu futbolcu Hakan da skordan dolayı üzgün olduklarını dile getirdi. Hakan, "Öncelikle çok üzgünüz kaybettiğimiz için. Maça iyi başladık, öne geçtik fakat peş peşe yediğimiz gollerle mağlup duruma düştük. Maçı bırakmadık, rakibin üzerine gittik. İyi mücadele ettik. Buradan bir puanla dönmek hakkımızdı. Son dakikada verilmeyen gol haksızdı. İçeride de bunun üzüntüsünü yaşadık. İkinci yarıya iyi başlayıp alt sıralardan kurtulmak istiyoruz" diye konuştu.
Hakemlerden şikayetçi olan Zenke ise "Sivas'tan puansız ayrılıyoruz, çok talihsiz oldu. Bizim için de tahammül edilemez durum. Hakemlerin tavrı ve yönetim şekli bizim açımızdan dayanılmaz duruma geldi. Birilerin artık bu duruma bir şeyler yapması gerekli" ifadelerini kullandı.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.