KÜRESELLEŞMENİN BOYUTLARI

KÜRESELLEŞMENİN BOYUTLARI
İnsanlar, tarih boyunca birbirini tanımak için arayış içinde olmuştur.

İnsanlar, tarih boyunca birbirini tanımak için  arayış içinde olmuştur.  HzAdemden bu güne kadar insan bulunduğu yerin dışına yürümüştür.

Türkler de tarih boyunca  Orta Asya’dan başlayan bir serüvenle bugünkü konumuna gelmiştir. Bugün dünyada 200 milyondan fazla aynı dili konuşan bir Türk toplumu bulunmaktadır. Çok hareketli bir millet olmamıza rağmen  küreselleşen dünyaya en geç intibak sağlamış milletlerdeniz.

 20.y.y da bu anlamda çok yaya kalmış bir ülkeyiz. Bugün halen küreselleşmenin itrakından uzak,statükocu bir kafa mevcut. İnsanlık her geçen gün birbirine daha çok yaklaşmak ihtiyacını duymaktadır.Küreselleşmenin boyutları çoktur. Ekonomik, Kültürel ve İnanç boyutları var. Kültür ve medeniyet boyutları vardır.

 

Türkiye olarak küreselleşen dünyada yer almak zorundayız.Büyük devlet olmak için büyük düşünmeliyiz. Bunun için milli ve manevi değerlerini iyi bilen ve iyi yaşayan kaliteli insan yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Kaliteli insan en az iki dil bilen insandır.Sadece dil mi ? Elbette değil mesleğini iyi bilen. İşini iyi yapan insan kaliteli insandır.Kültürünü ve inancını yaşayan insan kaliteli insandır.

Dünyanın süper ülkeleri küreselleşme olgusundan çekinmiyor. Bir kısım insanlarımız konuyu siyasi mülahazalarla  “batıcılık”yaftası ile  değerlendiriyor.

Biz inancında sağlam,kültürel değerlerine hakim insanlar yetiştirirsek neden çekineceğiz. AB bizim için korkulacak bir öcü değil. Bizi AB ‘ye almak istemeyebilirler. Ama küreselleşen dünyada yanı başınızda olan hareketlilikten uzak duramazsınız.Büyümek için büyük düşünmeliyiz.Aşağılık duygusunda sıyrılmalıyız.Ülkeler arasındaki ilişkiler teslimiyet şeklinde değerlendirilmemelidir.

Halen ABD  handikapından kurtulmamış insanlar var. İlk defa ABD ve İsrail  hegemonyasından çıkmış bir devlet anlayışı  karşımızda.  Davostaki duruşu içine sindiremeyenler var. Mart teskeresi ile ABD nin  sinsi  emellerine dur denmiştir. Bunu göremeyenler var.Artık Türkiye’nin gerçeği  böyle. Buna herkes destek vermelidir.

Türkiye topraklarında yaşayan insanlar aynı hamurdan yoğrulmuştur.

Aynı kültürü ve inancı paylaşıyoruz. Tek devletimiz var. Aynı bayrağın manevi gölgesindeyiz. Bir ordumuz var. Tek vatanımız var. Başka anlayışlar bu topraklarda yeşeremez. Kürdü,Türkü alevisi,sünnisi kardeştir.  Oynanan oyunlara gelmeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.