Kulüpler Birliği Vakfı'nın Meclis Ziyareti

Kulüpler Birliği Vakfının Meclis Ziyareti
Sporda Şiddet Yasası'nın değiştirilmesi isteyen Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden MHP ve BDP'yi ziyaret etti, hazırladıkları yeni kanun teklifine destek istediler.

Sporda Şiddet Yasası'nın değiştirilmesi isteyen Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden MHP ve BDP'yi ziyaret etti, hazırladıkları yeni kanun teklifine destek istediler.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören başkanlığındaki Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır tarafından kabul edildi.

Kabulde konuşan Vural, parti olarak sporu siyaset dışı gördüklerini belirterek, bu çerçevede, herkesin zevk alacağı bir spor sektörüne katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

"Biz sporun sahada, siyasetin de mertçe yapılmasını istiyoruz" diyen Vural, "Sorumlulukların düzenlenmesi konusunda gerçekten hepimize görev düşmektedir. Bu konuda, spor camiasını bir sektör olarak görmek ve sağlıklı bir düzenleme yapmak gerekir. Hangi konularda nasıl bir değişiklik gerekiyorsa, üzerimize düşeni yapacağız. Ancak bunlar bazen oldu-bittiye getiriliyor. Sağlıklı değerlendirilemiyor. Dolayısıyla böyle bir konuda Türkiye'nin ihtiyacı olan spor ahlakına uygun bir düzenleme yapma konusunda hep

beraber, birlikte bunu aşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"BİZ ŞİKE SERBESTTİR DEMİYORUZ..."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören ise, konuşmasının başında hatanın kendilerinde olduğunu belirterek, "Fakat çok istediğimiz bir kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi için siyasi partilerini ziyaret ediyoruz" dedi. Sporda Şiddet Yasası'nın bazı maddelerinin Türk Ceza Kanununda bile ağır hükümler içerdiğine işaret eden Demirören, şunları kaydetti:

"Siyasi olmayan toplumsal bir olayda, bütün partilerimizin ortak bir konsorsiyum oluşturarak, bu maddelerin değiştirilmesi talebinde bulunuyoruz. Kamuoyunda yanlış bir anlaşılma var. Biz hapis olmasın, şike serbesttir diye bir şeyle uğraşmıyoruz. Bir takım küme düşsün, küme kalkmasın diye uğraşmıyoruz. Yeni teklifimizi Sayın Levent Bıçakçı hazırladı. Hedefimiz, kişilerin hapsinden daha çok, takımın küme düşmesinden daha çok, eğer bir camia damga yiyecekse, şikeci damgasını, bunu en mühim olduğuna

inanıyoruz, ondan sonra uygulamanın yelpaze olarak, birinci uygulamada, ceza oranı daha düşük, ikinci ve üçüncü uygulamada daha yüksek, eğer bahis ve iddia varsa daha ağır ceza olmasını talep ediyoruz. Bu teklifin, en kısa sürece bütün partilerimizin üzerinde uzlaşarak, kanunlaşacağına inanıyorum."

'TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yaklaşımı nasıl oldu?' sorusuna Demirören, "Kendisi, bütün partiler bunu kabul ediyorsa, kendisi için bir sorun olmayacağını ve her türlü desteği göstereceğini Sayın Meclis Başkanımız beyan etti" dedi.

Demirören ziyarette, değişiklik yapılan yeni tekliflerini Vural ve Şandır'a takdim etti.

BDP'Yİ ZİYARET

Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri daha sonra BDP grubunu ziyaret etti. BDP'li Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan ile bir araya gelen yöneticiler, BDP'den de hazırladıkları yeni teklife destek istedi.

Kabulden konuşan Hasip Kaplan, maçlardaki ırkçı tezahüratlara değindi. "Siyaset ile spor ayrılsın istiyoruz ancak ırkçı tezahüratlar, yaptırım gereken konular olarak karşımıza çıkıyor" diyen Kaplan, Sporda Şiddet Yasası'nın Meclis'te iktidar ile muhalefetin ender olarak uzlaştığı yasalardan biri olduğunu belirterek, "Sporda şikeye cezai yaptırımlar getirilmesi için çıkarıldı bu yasa. Ancak sizinde talepleriniz ile anlıyoruz ki, eksiklerimiz var" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.