Kardemir Karabükspor - Torku Konyaspor Maçının Ardından

Kardemir Karabükspor - Torku Konyaspor Maçının Ardından
Kardemir Karabükspor, Avrupa kupaları hedefinde bugün sahasında konuk ettiği Torku Konyaspor karşısında 2-0 önde götürdüğü maçta 7 dakikada üst üste yediği gollerle sahadan 1 puan ile ayrıldı.

- Kardemir Karabükspor, Avrupa kupaları hedefinde bugün sahasında konuk ettiği Torku Konyaspor karşısında 2-0 önde götürdüğü maçta 7 dakikada üst üste yediği gollerle sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, bütün kontrolün kendilerinde olduğunu ve çokta net bir skor avantajı yakaladıklarını ama skoru 10 dakika koruyamadıklarını söyledi. Kafkas, “Bunun nedeni oyuncularımızın genç ve tecrübesiz oluşu. Belki bize Avrupa kupalarının kapsını açabilirdi. Şimdi diğer maçların sonuçlarını bekleyeceğiz ve ona göre iddiamız devam edebilir. Oyunun üstün tarafı bizdik ve net pozisyon yakaladık ama bunların iki tanesini atabilirdik” dedi.

Maçın orta hakemi Cüney Çakır ile ilgili sorulan bir soruya ise Kafkas, “Biz bir pozisyon sitem ettik. Oda Eneramonun ofsayt bahanesi ile kesilmesiydi. Onun dışında Avrupan’nın ve Türkiye’nin en iyi hakemlerinden biri ve ona bir şey söylememiz olmaz. Allah onun yolunu açık etsin. Büyük bir hakem, ona ne söyleyebiliriz ki” cevabını verdi.

Oyuncu değişikliği sorusu üzerine ise Tolunay Kafkas, “Üçlü orta sahaya döndük daha doğrusu 4-3-3 yaptık. Yediğimiz ikinci gol enteresan bir gol tamamen bizim hatamızdan kaynaklanan bir goldü” açıklamasında bulundu.

Takımının ikinci golünü atan Ahmet İlhan Özek ise, çok üzgün olduğunu söyleyerek, “2-0 öne geçtiğimiz maçta 80’den sonra 2 gol yedik ve 2-2 bitti. Kazanmamız gereken bir maçtı ve Avrupayı hedefliyorduk. Avrupa hedefimiz hala devam ediyor. Rakiplerimizin kaybetmesini bekleyeceğiz. Güzel giden bir maçta beraberlikle çıktık. İyi bir mücadele ettik ama sonuçta bir puan ile ayrıldık” dedi.

İshak Doğan ise, galibiyet için çıktıkları maçtan 1 puan aldıklarından dolayı çok üzgün olduklarını söyleyerek, “Böylece rakiplerin puan kaybetmesini bekleyip kalan iki haftada en iyi oyunumuzu oynayıp 6 puan almak istiyoruz” dedi.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Karabük deplasmanında bir penaltı kaçırıp 2 gol atarak çok önemli bir puan aldıklarını söyledi.

İlk devre pozisyon vermeden yedikleri bir gol olduğunu anlatan Bakkal, “Daha çok oraya gitmeyi istedik ama ön bölgede çok fazla zorlamayan bir takımımız vardı. İkinci devrenin başlamasıyla golü yedik ama oyun inisiyatifi devamlı bizdeydi. Orta sahadan oyuncu çıkarıp skoru değiştirme adına forveti üçledik. Son 20 dakikada da oyunun temposunu yükselten takım puan almayı başardı. Özellikle deplasmanda Karabük gibi bir takıma karşı bir penaltı kaçırıp iki gol atabiliyorsak, iyi işler olduğunu düşünüyorum. Ligin bu sırasında önemli bir puan aldık. Gönlümüz burada ligi bitirmekti. Geri dönüş çok iyi oldu. Lig devam ediyor. Bu üretkenliği önümüzdeki haftada devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Takımının toplama ve yan yana 15 maç oynamış bir takım olduğunu belirten Mesut Bakkal, “Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Kopuk kopuk oynuyoruz ama zaman içinde bu düzelecek diye düşünüyorum. Geldiğim günden beri üretkenliği düşünüp geriye düşsek de skoru sağlayan ve izleyicilere keyif veriyoruz” dedi.

Selim Ay, iyi karşılaşma olduğunu ifade ederek, "İki takımı da tebrik etmek lazım. Gerçekten iki takıma da yakışır bir maç oldu. Zorlu bir deplasmanda Karabük karşısında 2-0’dan maçı çevirmek gerçekten bizim için çok güzel oldu. Haftaya Kayseri maçını yenip ligde kalmayı garantileyeceğiz” diye konuştu.

Tolga Ünlü ise, güzel bir oyun oynayarak kalitelerini ortaya koyup bir puan aldıklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.