Galatasaray İlk Galibiyetini Aldı
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında sahasında konuk ettiği Samsunspor'u 3-1 yenerek, ligdeki ilk galibiyetini aldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, Samsunspor karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Oyun bizim kontrolümüz altında geçti. Gol yediğimiz ana kadar pozisyon vermedik. Zaten golde pozisyon değil. Bu tip maçlarda ikinci golü bulamazsanız zorlanırsınız. 1-0'ın hiçbir zaman garantisi yoktur. Golden sonra toparlandık ve iki gol daha bulduk. Üç puan olunca herşey güzel oldu. Oyuncularımı kutluyorum. Güzel bir galibiyet aldık. Bizlere ilk maçımızda
tribünlere gelerek destek veren taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Fatih Terim, takımın ilk golünü kaydeden Melo'nun Samsunpor karşısında muhteşem bir oyun çıkardığını, bir başka yeni transfer Riera'nın ise biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu kaydetti. Fatih Terim, takımın yarısından fazlasının yenilendiğine vurgu yaparak, "Takımın biraz zamana ihtiyacı var. Herkese hoş bir futbol seyrettirmek istiyoruz. Kazanılan üç puanlar oldukça önemli olacaktır. Biraz zaman gerekiyor. Yine milli takımlara en çok oyuncu veren bizim takım olunca Florya'da 7-8 futbolcu ile antrenman
yapmak zorunda kalıyoruz. Bazı oyuncularımızın sakatlığı bazılarının takıma geç katılmasından dolayı zamana ihtiyaç var" diye konuştu.
Terim, yoğun maç trafiği içinde zaman zaman rotasyon da yapacaklarını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra Milan Baros ile ilgili yazılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Terim "Ben Milan Baros oyundan çıkarken yedek kulübesine gelmediği için tepki gösterdim. Kendisi uzun zamandır sakatlık nedeniyle oynayamadı. Bu sakatlığının belirli bir süre etkisi olacaktır. En kısa zamanda eski formuna kavuşacaktır" dedi.
Camia içinde yaşanan tartışmaların kendilerini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Fatih Terim, şu cevabı verdi: "Benim buraya geliş sebebim Galatasaray'ı acil olarak ayağa kaldırmaktır. Ben buraya gelirken 3-5-10 maçlığına gelmedim. Bana ihtiyaç olduğu için geldim. Bir maç kaybettik daha sonrada maçlar kaybedeceğiz. Bir bütün dizayn etmeye çalışıyoruz. Kayıpları saygıyla karşılıyoruz. Ortamı germeyelim. Bir aklı selime ihtiyaç varsa o ben olayım."
Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo, iyi bir mücadele sergilediklerini belirterek, sezon sonunda şampiyon olamk istediklerini ifade etti. Kaleci Muslera ise Sar-kırmızılı taraftarların önünde oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, takım olarak zamanla daha iyi olacaklarını söyledi.
Samsunspor Teknik Direktör Vladimir Petkovic ise Galatasaray karşısında beraberliği, hatta galibiyeti getirebilecek bir oyun sergilediklerini belirterek, "Takımımın performansından memnunum. O kadar da kötü bir maç çıkardığımız söylenemez. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk maçını kaybeden Galatasaray'ın bize karşı baskı uygulayacağını biliyorduk ve ilk 20 dakikada bunu hissettik. Attıkları ilk golde şanslı olduklarını düşünüyorum. İkinci yarıda oyun sistemimizi tamamen değiştirdik ve
beraberlik golünü de bulduk. Tam takımımız daha iyi oynayamaya başlarken, bireysel hatamızdan ikinci golü yedik ve ardından üçüncü gol geldi. Ben oyuncularımı yine de kutluyorum, kesinlikle maçı bırakmadılar. Daha fazla gol yememek için ellerinden geleni ortaya koydular" diye konuştu.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.