Bertı Vogts: "Türkiye İçin Çetin Maç Olacak"

Bertı Vogts: Türkiye İçin Çetin Maç Olacak
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gruptaki son maçını Türkiye ile TT Arena Stadı'nda yapacak olan Azerbaycan Milli Takımı'nın Alman teknik direktörü Berti Vogts, Türkiye için zor bir maç olacağını vurgulayarak, baskı altındaki Türkiye'ye karşı ö

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gruptaki son maçını Türkiye ile TT Arena Stadı'nda yapacak olan Azerbaycan Milli Takımı'nın Alman teknik direktörü Berti Vogts, Türkiye için zor bir maç olacağını vurgulayarak, baskı altındaki Türkiye'ye karşı önceki deplasmanlardan daha iyi bir futbol ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

Berti Vogts, Mövenpick Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, Türk futbolunun gelişimin Azerbaycan Milli Takımı için iyi bir örnek olduğunu dile getirdi.

Yarın Türkiye'yi zorlu bir maçın beklediğini kaydeden deneyimli teknik adam, "Türkiye için çetin bir maç olacak. Peş peşe maçlara çıkmak futbolcuları zorlar ancak yarın iyi futbol oynamaya çalışacağız. Umarım takımım güzel futbol sergilemeyi başarır. 90 dakika güzel futbol oynamak istiyoruz. Türk Milli Takımı baskı altında olacak. Önceki deplasmanlardan daha iyi oynayacağımıza inanıyorum. Türk Milli Takımı'nın zayıflıklarından yararlanacağız. Almanya-Belçika maçının skoru, bizim maçın gidişinde önemli

olacak. Biz bu psikoloji durumundan yararlanmaya çalışacağız. Bizim için en kötü şey ise en iyi oyuncularımızdan Rauf Aliyev'in cezası nedeniyle oynayamayacak oluşu" dedi.

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'i tanıdığını, Türk futbolunu da sevdiğini ifade eden Vogts, yarın Türk Milli Takımı'nı zorlu bir karşılaşmanın beklediğini iddia ederek, "Avrupa Şampiyonası finallerine katılmayı Belçika mı Türkiye mi hak etti?" şeklindeki soruya, "Bence ikisi de Avrupa Şampiyonası'na katılmaya layık. Aynı gruba düşmeseler iki takım da Avrupa Şampiyonası'na gidebilirdi" şeklinde cevap verdi.

Vogts, "Sizin çalıştırdığınız mı yoksa şu anki Alman Milli Takımı mı daha başarılı?" şeklindeki soru üzerine ise "Arada yıllar var. Kıyaslamak doğru olmaz. Şu anki Alman Milli Takımı, dünyanın en iyi takımlarından birisi ve bence Avrupa Şampiyonası'nı da kazanacak" diye konuştu.

RASHAD SADIGOV: "KAZANDIĞIMIZ HER PUAN ÖNEMLİ"

Azerbaycan Milli Takımı kaptanı Rashad Sadıgov ise, kendilerinin maçtan iyi

bir sonuçla ayrılmayı istediğini ancak Türkiye'nin de gruptan çıkmasını istediğini söyledi. Sadıgov, Türkiye için çok önemli bir maç olacağını vurgulayarak, "Türkiye ve Azerbaycan kardeş devletler. Ancak bu konular bizi ilgilendirmez. Biz futbolcular olarak işimize bakacağız.

Kendi hedeflerimiz var. Kazandığımız her puan önemli. Gelecek yıllarda grup eleme maçlarına daha iyi torbalardan girmeyi istiyoruz. Kendi bayrağımız, devletimizin adı için oynayacağız. Bizim için de çok önemli maç. Yarın beraberlik olsun, Belçika da Almanya'ya yenilsin, Türkiye de Avrupa Şampiyonası'na katılsın" dedi.

Futbol yorumcusu Sergen Yalçın'ın Türkiye'nin Azerbaycan karşısında kesin 3 puan alacağı yönündeki yorumunun hatırlatılması üzerine ise Sadıgov, "Sergen ağabeyimiz hep böyle konuşuyor. Sergen'i böyle kabul ediyoruz ve seviyoruz. Biz onun söylediklerini düşünmeyeceğiz. Kendi düşüncemiz için oynayacağız. Türk futbolu, Azerbaycan futbolundan daha yukarıda. Ancak biz işimize bakacağız" şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın ilk 15-20 dakikasının kendileri için çok önemli olacağını kaydeden Sadıgov, "Gol atamayınca baskıya gireceklerini düşünüyorum. Bizim de işimiz onların güzel futbolunu bozmak ve kontrataklarda gol pozisyonları aramak" dedi.

Azerbaycan Milli Takımı oyuncularından Mahir Shukurov ise, Türkiye'ye teslim olmaya gelmediklerini ifade ederek, "Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na gitmesini isteriz ama bugünkü oyunla Avrupa Şampiyonası'nda çok başarılı olamazlar" şeklinde konuştu.

Afran İsmayilov ise galibiyet hedefiyle çıkacaklarını kaydederek, Türkiye'ye karşı puan kazanmak istediklerini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.