Adıyaman Spor-der Başkanı Babar'dan, Başkan Bozdoğan'a 'Bırak' Çağrısı

Adıyaman Spor-der Başkanı Babardan, Başkan Bozdoğana Bırak Çağrısı
Adıyaman Sporcular Derneği (Spor-Der) Başkanı Yusuf Babar, Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan'a, 'başkanlığı bırak' çağrısı yaptı.

Adıyaman Sporcular Derneği (Spor-Der) Başkanı Yusuf Babar, Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan'a, 'başkanlığı bırak' çağrısı yaptı.

Adıyamanspor'un son günlerdeki üst üste aldığı başarısız sonuçların spor camiasını derinden üzdüğünü belirten Adıyaman Spor-Der Başkanı Yusuf Babar, 25 yıla yakın zamandır kulüp yöneticiliği yapan Başkan Bozdoğan'ın yorulduğunu, eski şevk ve isteğinin kalmadığını söyledi.

Profesyonel futbol takımlarını idare etmenin hem bilgi ve beceri açısından hem maddi açıdan kolay olmadığını vurgulayan Babar, "Başarı isteniliyorsa ve hedefte bir üst lig ise, takımın malzemecisinden kulüp başkanına kadar herkesin inovasyona açık olmaları gerekmektedir. Her şeyden önce futbol piyasasını iyi bilen, ekonomiden anlayan, yöneticiliği adil yapabilen, seyircisiyle, ilin idaresiyle diyaloglar kurabilen, misyonu, vizyonu olan bir yöneticilere ihtiyaç var" diyerek başkanı bunlardan yoksun

olarak değerlendirdi. Son bir yıllarda Adıyaman taraftarı hiç olmadığı kadar takımına maddi yönden destek verdiğini iddia eden Babar, vatandaşlarımız dolaylı dolaysız park metre uygulamasından dolayı gerekli desteği verdiğini vurguladı. Günümüzde başkanların sürekli ister durumdan kurtulup, kendi çabalarıyla bir şeyler üretir duruma gelmeleri gertiğine dikkat çeken Babar, "25 yıldır başkanlık yapan Bozdoğan'ın çeşitli stratejiler belirleyerek çözmesi gerekiyordu. Başladığı günde küçük meblağlar ayırarak alt

yapıya önem verseydi bu gün Adıyamanspor kulübü futbolcu arayan kulüp değil; futbolcu satan kulüp durumunda olurdu. Artık süper ligdeki takımlar bile bütçesinin çoğunu alt yapıdaki sporcuların transferinden sağlamaktadırlar" diyerek yönetimi iş bilmemekle suçladı.

Aynı paralelde Adıyaman Belediyespor 8 yıldır aynı ekip ve dışarıdan eski sporcularından destek aldıkları ve ekibin alt yapıya verdiği önem göz ardı edilemeyeceğini vurguladı. Son günlerde üst üste galibiyetler, nedeniyle taraftarlarında büyük artışlar olduğuna dikkat çekti.

Adıyaman'ın göz bebeği olan takım Adıyamanspor'un da yeniden başarıdan başarıya koşmasını görmek için Başkan Bozdoğan'ın mantıklı karar vererek, yönetime talip olan Mahmut Bozkurt'la bir araya gelip bu işi tadında bırakması gerektiğine inandığını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.