'Zemzeme zehir karıştırıyorlar!'

Zemzeme zehir karıştırıyorlar!

12 Eylülde yapılacak referandumla ilgili siyasi partilerin konuya ilişkin düşünce aksiyonu dur-durak bilmezken, MHP teşkilatı düzenlediği basın toplantısında, öncelik ve özellikle Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne alınması hususunda MHP’ye düşen ne varsa destek verecekleri konuşulurken, MHP Milletvekili M.Akif Paksoy ve MHP il başkanı Mustafa Bastırmacı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

23 Ağustos 2010 Pazartesi günü saat 14.00’de parti binasındaki basın toplantısında konuşan Milletvekili Paksoy, siyasi iktidarın her ne kadar seçim rüşvetleri vermeyeceğini iddia etse de, ilk seçim havucunun çantadan çıktığını söyledi.

Paksoy şunları söyledi: “Başbakan’ın ilimizi ziyareti ile eşe zamanlı olarak Şanlıurfa’yı ziyaret eden İçişleri Bakanı sayın Beşir Atalay’ın ‘üç ilin büyükşehir yapılmasıyla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini’ mevcut yasada 750 bin olan nüfus sınırının 350 bine çekilerek, Denizli, Şanlıurfa ve Malatya illerinin büyükşehir yapılacağını açıkladı. Ancak bu sırada ilimizi ziyaret eden sayın başbakan bize başka şeylerden bahsetti. Başbakan şehrimizden ayrılmadan önce konuyu sıcağı sıcağına sayın Kaynak kendilerine iletmişler. Sizlerin haberinizden öğrendiğim kadarıyla sayın başbakan bu listede Kahramanmaraş’ın olacağını ifade etmiş. Büyükşehir olmak isteyen veya ihtimali olan 6 ille bir tabloyu incelerseniz, Kahramanmaraş büyükşehir olmayı çoktan hak etmiştir”

TÜRKOĞLU VE KILILI

MERKEZE BAĞLANMALI

Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmayı fazlasıyla hak ettiğine bir kere daha işaret eden Paksoy, potansiyeli itibariyle, nüfus olarak da hak ettiğini vurguladı; “Halen büyükşehir olan Erzurum ve Sakarya’dan nüfusumuz fazla. Ayrıca bizim nüfusumuzun TUİK rakamlarına tam olarak yansıdığı takdirde, Malatya’dan fazla olduğunu düşünüyorum. Bizim resmi nüfusumuz 384 bin. Ancak merkeze bağlanan Kavlaklı ve Karacasu’yu da buna dahil edersek, bu 400 bin demektir. Bu da büyük bir avantajdır. Bunun yanında Kılılı ve Türkoğlu’nun da süratle Büyükşehir sınırlarına dâhil edilmesini öneriyorum. Esas önemlisi, bu bir siyasi karardır. Kahramanmaraş bu siyasi tercihi de ziyadesiyle hak etmektedir. Şüphesiz bu konu kent gündemini ziyadesiyle meşgul edecek, ilgili-ilgisiz, sorumlu-sorumsuz çok sayıda fikir serdedilecektir.  Ancak ben bu k onunun bakanlık beklentisine, üniversitenin kadro meselesine dönmemesini d iliyorum. Öncelikle iktidar partisinin sayın milletvekillerinin hükümetleri üzerinde gerekli etkiyi ve baskıyı göstermeleri gerekmektedir.” dedi.

mehmet-akif-paksoy.jpg

DAHA ÇOK HAZİNE YARDIMI ALMAK İÇİN

Niçin büyükşehiri istediklerinin açıklamasını yapan Paksoy, daha fazla hazine yardımı alabilmek için büyükşehir olmayı arzuladıklarını belirtti; “Bunun yanında kurulacak en aza 3 (ilçe veya alt kademe) belediyesi spesifik sorunları daha rahat çözecek, vatandaşın yolu, evinin ruhsatı, çevre temizliği vs. konular alt kademe belediyelerince yerine getirilecektir. Büyükşehir belediyesi ulaşım, ana yollar, büyük altyapı faaliyetleri gibi makro sorunlarla uğraşacaktır. Nihayetinde bu işin bir seçim rüşvetine dönüşeceği, muhtemelen 2011 seçimlerinde de iktidarın en önemli havuçlarından biri olacağı aşikar. Buna rağmen muhtelif, sivil toplum örgütleri, medyası ile bu çok önemeli bu fırsatın değerlendirilmesi için gerekli katkının sunulacağına inanıyorum. Bu konuda bize düşen bir katkı olursa, Şahsım, teşkilatınız ve genel merkezimiz adına bu katkıyı Kahramanmaraş’a sunmaktan onur duyarız.” diye konuştu.

MLLİ EĞİTİM, SAĞLIK VE YOL MESELESİ

Paksoy ayrıca, başbakan Erdoğan’ın 20 Ağustos mitinginde verdiği rakamlara ilişkin olarak da; “Biz sayın başbakandan bu nutukları çok duyduk, ancak bunların yanında yapmadıklarını, yapamadıklarını, yapması gerekenleri anlatmasını da isterdik” diyerek bir türlü bitirilemeyen Göksun-Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş-Gaziantep yolunun önemine işaret etti; sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Sağlıkta sıkıntıları siz ve biz dile getiriyoruz. Başbakan işine gelince rakama, işine gelince başka şey söylüyor. Kahramanmaraş’a harcanan 215 trilyonla hangi yatırımların gerçekleştiğini açıklasaydı, daha aydınlatıcı olurdu” dedi.

İL BAŞKANI BASTIRMACI NE DEDİ;

MHP il başkanı Mustafa Bastırmacı ise, AKP milletvekili Avni Doğan’ın bir açıklaması üzerine; “Esefle karşılıyorum ve kınıyorum. Siyasi iradenin ipotek alınmasını doğru bulmuyorum. Kahramanmaraş halkı kendi öz iradesi ile 12 Eylül’de, sandığa gittiğinde vicdanının sesini dinleyecek ve özgür iradesi ile ya evet, ya hayır diyecektir. Kahramanmaraş’ta hayır oylarının yüksek çıkacağı ihtimali üzerine başbakanın il teşkilatına kızdığına ilişkin bilgiler geldi bize. Bu iktidar,  malesef yalan söylüyor, gerçeklerle halkı yüzleştirmiyor. Yani zemzeme zehir katıyor.” dedi.

Bastırmacı ayrıca, Mehmet Fiskeci’nin, “sayın başkanım, CHP ve son olarak da AKM Parti lideri Kahramanmaraş’a geldiler, mitinge düzenlediler. MHP lideri sayın Devlet Bahçeli’nin Kahramanmaraş’a gelmek gibi bir düşüncesi var mı, böyle bir program var mı?” sorusu üzerine de, “Sayın genel başkanımızı miting için Kahramanmaraş’a dört kez davet ettik. Halk da soruyor ve istiyor, bekliyor. Ama programı yoğun. Esas hazırlıklar, genel seçime göre. Ancak sayın Bahçeli’nin sonbaharda bir miting için Kahramanmaraş’a geleceğini sanıyoruz. Bunu derken, 12 eylülden önce de Kahramanmaraş’a gelme ihtimali var,  yani olabilir”  diye konuştu.

Basın toplantısına ayrıca MHP merkez ilçe başkanı Mesut Tosun da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.