'Yüce Divan iddiaları son derece saçma'

Yüce Divan iddiaları son derece saçma
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Eylül'de 'evet' çıkması halinde Türkiye'nin geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Anayasa paketinde demokratikleşme yolunda adımların olduğunu belirten Eroğlu, "Bu anayasa paketi ile Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerleyecek. Daha demokratik Türkiye için Anayasa paketine evet oyu kullanılmasını gönülden temenni ediyoruz. Bu paket, hiçbir şekilde AK Parti'nin planı, programı değil.

Bu, 73 milyon vatandaşımızın yıllardan beri hasretle beklediği kısmi bir Anayasa değişikliğidir. Biz defalarca bu konuda bilgi verdik. Ama muhalefet muhteva içine girmeyip maalesef AK Parti'yi, hükümeti karalamak şeklinde bir kampanya yürütmektedir. Adeta bu referandumu seçim havasına sokmaktadır" dedi.

Eroğlu, Anayasa değişikliği paketine referandumda 'evet' çıkması halinde maddelerin hemen uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bir soruya şöyle cevap verdi: "Bazı kanunlar gerekebilir. Mesela şehitlerimiz için yapılacak düzenlemelerde nasıl düzenleme yapılacak? Pozitif ayrımcılık yapılacağına göre birtakım kanunlar çıkarılması gerekebilir. Maddesine göre değişiyor. Bir kısmı doğrudan uygulanacak, bir kısmı Anayasa'nın o maddesine istinaden kanunlarla, yönetmeliklerle yapılacak. Zaten önümüzdeki Meclis döneminde bunlar hızla tamamlanır. Bu Anayasa değişikliği vatandaşımız tarafından benimsendiği takdirde yapılacak işler belli. Hükümetimiz onları hazırlar, arka arkaya kanun tasarılarını sevk eder, yönetmelik gerekiyorsa yönetmelikleri sevk eder. Onda tereddüt yok, gerisi kolay. Gerisi artık bizim işimiz. Ben şunu gözlemledim; Muhalefet vatandaşı saf zannediyor. Vatandaşı saf zanneden sandığa gömülür bakın. Vatandaşımız her şeyin farkında. Çok iyi biliyor. Vatandaşımız gerçekten isabetli karar veriyor. Zaten bütün seçimlerde gördük. Muhalefetin yaptığı karalamalar doğru değil, demokrasi açısından ayıptır."

YÜCE DİVAN İDDİALARI SON DERECE SAÇMA

Hükümetin Yüce Divan'dan kurtulmak için Anayasa paketini hazırladığı yönündeki iddialara da cevap veren Eroğlu, şunları söyledi: "Yüce Divan'a bunlar gidecek, kurtulmak için bunu yapıyorlar şeklindeki iddia son derece saçmadır. Neden saçmadır, bakın şunu ifade edeyim. Bir Başbakan'ın ya da bakanların Yüce Divan'a gitmesi için suç işlemesi lazım. Bakalım, Türkiye nereden nereye geldi. Onların nezdinde Türkiye'de büyük yatırımlar yapmak, Türkiye'nin itibarını yükseltmek ve borçları ödemek, vatandaşa olan borçları ödemek, onların nezdinde suç mu telakki edilecek?"

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.