Yarımağan'ın İstifasını Doğal Karşılıyorum

Yarımağanın İstifasını Doğal Karşılıyorum
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasını doğal karşıladığını açıkladı.

Manisa'da bir dizi programa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. ÖSYM'de yaşananları "tam bir skandal" olarak ifade eden Arınç, "Olayın boyutları genişledi ve savcılık bu konuda soruşturma yapıyor. İş bu noktaya geldikten sonra bunun başında bulunan bir kişinin istifa etmesini doğal karşılıyorum. Önemli olan bundan sonra ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasıdır" dedi. Bu konuda öneride bulunan Arınç, şöyle konuştu:

"Bu kurum binlerce insanın iş imkanı için ter döktüğü, göz nuru verdiği önemli bir imtihanı hazırlıyor. Bugün yaşadığımız olayda da bakarsak; kurumun daha çok şeffaf, daha çok denetlenebilir ve daha çok güvenlikli olması lazım. Bu birinci şart. İkincisi de, binlerce insan belli bir puan alarak kurumlara yerleştirilmek için sınavlara giriyor. Her halde bundan sonra kurumların ayrı ayrı kendi sınavlarını yapmalarında fayda var. Çünkü böyle bir merkezi sistemde soruların elden çıkarılması veya suistimali çok daha kolay oluyor, gördüğümüz kadarıyla. Sanıyorum hükümetimiz bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızla, YÖK'le birlikte çalışarak en güvenilir, en şeffaf, en denetlenebilir bir sınav mekanizmasını kuracaktır. ÖSYM'nin geldiği bu noktada mutlaka bir değişime ihtiyaç görüyorum."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.