Yargı bağımsızlığı yok olacak

Yargı bağımsızlığı yok olacak
Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD), 12 Eylül tarihinde yapılacak referandum öncesinde siyasi partilerin yöneticileriyle buluşmayı sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum ile eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) üyeleriyle bir araya geldi.

KUGİAD tarafından Ekiz Restoran'da düzenlenen toplantıya, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum ile eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun yanı sıra Aydın Barosu Başkanı Avukat Sümer Germen, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. KUGİAD Başkanı Tufan Asrav açılış konuşmasını yaptı.

Toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum, referandum tarihi yaklaştıkça AK Parti hükümetinin her alanda baskılarını artırdığını vurgulayarak, "Bu baskılardan en çok nasibini alansa maalesef medya oldu. Başta medya olmak üzere herkes sinmiş durumda. Üniversiteler de korkuyor" dedi.

12 Eylül'de yapılacak oylamanın referandum değil plesibit olduğunu iddia eden Süheyl Batum, referandumdan 'evet' çıkması halinde yargı bağımsızlığının ortadan kalkacağını ve demokrasinin temel şartı olan kuvvetler ayrılığı ilkesinden söz edilemeyeceğini söyledi.

Herkesin eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun neden 'hayır' denmesi gerektiğini anlatan 130 sayfalık metnini okuması gerektiğini belirten Süheyl Batum, şöyle konuştu: "İşte bu metin okunursa, Türkiye'nin geleceği için neden 'hayır' denmesi gerektiği daha iyi anlaşılır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'prangalardan kurtulmak istiyoruz' dediğini hatırlatan Aydın Barosu Başkanı Avukat Sümer Germen de işadamlarının bu prangaların ne olduğunu sorması gerektiğini söyledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.