Yabancı Doktor İçin CHP'den Yardım İsteyeceğiz

Yabancı Doktor İçin CHPden Yardım İsteyeceğiz
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de doktor ve hemşire açığı olduğunu, bu nedenle yabancı doktor ithali konusunda meclise gelecek yasa ile ilgili olarak CHP'den yardım isteyeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Hekimevi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Akdağ, Türkiye'de doktor ve hemşire sayısının yetersiz olduğunu anlatarak, bunun köklü bir sorun olduğuna değindi. Akdağ, yabancı doktorların Türkiye'de çalışması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuyla ilgili muhalefetin destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Akdağ, ithal doktor getirilmesinin milliyetçilikle bir alakası olmadığını belirterek, "Bu yabancı doktorlar milletimize hizmet edecek. Yabancı doktorların tabii ki Türkçe bilmeleri gerekir. Eğitim kalitesi düşük olan doktorların gelmesi kesinlikle söz konusu olamaz. Kaliteden taviz vermeyeceğiz. Sağlığa para ayırmakta zorlanmıyoruz. Sistem oturdu, oturmaya devam ediyor. AB'li bir doktorun karşısına 20 hasta çıkıyorsa, Türkiye'de bir doktorun karşısına 40 hasta çıkıyor" dedi.

Bir gazetecinin 'Muhalefet destek verir mi?' şeklindeki sorusuna Akdağ, "Destek vereceğine inanıyorum. CHP Tam Gün Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürmekle hata ettiğini anladı. Sayın Kılıçdaroğlu Bursa'daki konuşmasında buna yakın ifadeler kullandı. Hata ettiler, hatalarını anladılar. Türkiye'de uygulanan muayene sistemini tarihin çöplüğüne göndermemiz lazım" diye konuştu.

Muayene sisteminin olumsuzluğuna değinen Bakan Akdağ, "Bir kadın, hastalığını tedavi ettirmek için muayeneye gitmeye mecbur mu?" diyen Bakan Akdağ, "CHP bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmekle hata etti. Bu konudan dönsünler" dedi.

Türkiye'ye çok fazla hekim gelmesi konusunda bir beklenti içinde olmadıklarını söyleyen Bakan Akdağ, "ABD, Almanya ve bazı ülkelerden Türkiye'de doktor olmak için arayanlar var. Ayrıca biz kendi öğrenci sayımızı artırarak çözüm bulacağız" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Neden gelişmiş ülkelerden doktorlar gelmiyor?" yönündeki sorusuna Akdağ şöyle konuştu: "Tabii ki dünyanın en gelişmiş ülkelerinden doktorlar gelecek. Saydığım ülkeler arasında Sudan, Filistin, ve bazı ülkeler Türkiye'nin çeşitli hastanelerinde eğitim aldılar."

Bakan Akdağ, Danıştay'ın sağlık konusunda bazı yanlışlar yaptığına değinerek, Danıştay'nı bu kadar icranın işine karışmasının son derece yanlış olduğunu ifade etti. Akdağ, Danıştay'ın etik kurullarla ilgili etik kararlar vermesi gerektiğini ifade etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.