Türkiye Göçebe Devleti Değildir

Türkiye Göçebe Devleti Değildir
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerini tamamladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütüyle müzakere yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Bir hükümlüyle kimin nasıl görüşeceği bellidir. Türkiye bir göçebe devleti değildir" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerini tamamladı. Görüşmelerin sonunda milletvekillerinin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütü PKK ile müzakere yapıldığı ve bölücü örgüt elebaşıyla Başbakan'ın talimatı doğrultusunda görüşüldüğü yönündeki eleştirilere de cevap verdi. Terör örgütüyle müzakere yapılmasının söz konusu olamayacağını belirten Atalay, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Bir hükümlüyle kimin nasıl görüşeceği bellidir.

Türkiye bir göçebe devleti değildir. Türkiye'nin kendi geleneğinde hangi sorunları nasıl çözeceği bellidir. Kimse terör örgütüyle müzakere falan yapmaz. Bize sorarken de bunların yapılmadığını biliyorsunuz aslında. Sayın Başbakan hükümetin bu konudaki tavrını çok net olarak açıkladı" şeklinde konuştu.

Bakan Atalay, komisyonun MHP'li üyelerinin terör örgütüyle müzakere yapıldığının ortaya çıktığı konusundaki ısrarlı ifadeleri üzerine, "Devletin kurumları, mekanizmaları vardır. O görüşmeleri yapar. Siz de olsanız, başkası da olsa, bunlar devletin geleneği içinde yürür. Jandarma adanın güvenliğinden sorumludur diyorum, onun dışında bir şey söylemiyorum. Spekülatif şeylere gerek yok" dedi.

Görüşmelerin ardından İçişleri Bakanlığı bütçesi onaylandı. İçişleri Bakanlığı ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2011 bütçeleri komisyonda kabul edildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.