Türkiye Geleceğe Vakit Ayıramadı

Türkiye Geleceğe Vakit Ayıramadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, içeride ve dışarıda üretilen sanal düşmanlarla uğraşmaktan geleceğe vakit ayıramadı" dedi.

Piri Reis Üniversitesi'nin 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Törende ilk olarak söz alan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, TORGEM Tersanesi'ndeki açıklamaları nedeniyle Erdoğan'dan özür diledi. Kalkavan, "Bir önceki programda Sayın Başbakan'ı üzdük sanırım. Kısa zamanda bazı sorunları açıklamak istemiştik. Sizi üzdüysek özür dileriz" dedi.

Piri Reis Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora unvanı verilen Erdoğan, daha sonra kürsüye gelerek konuşma yaptı. Türkiye'nin eğitim alanında büyük başarılara imza attığını belirten Erdoğan, üniversiteyi bitirdiği halde iş bulamayan gençlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, "Üniversiteyi bitiren öğrenci her şeyin bittiğini düşünür. Diploma var ama dil biliyor mu hayır, bilgisayar kullanıyor mu, hayır, Türkiye'nin meselelerine vakıf mı. hayır. 'Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok' dediğim zaman eleştirildim. Böyle bir garanti dünyanın hiçbir yerinde yok.

İş piyasasında ciddi rekabet var. Kendisini geliştiren, dil bilen, teknoloji kullanan, gündemi takip eden kişiler her zaman bu rekabette bir adım önde oluyorlar. Bizim üniversitelerimizden, üniversite öğrencilerimizden beklentilerimiz de bu yönde" dedi.

Bir dönem, 'Türkiye dört tarafı düşmanlarla çevrili bir ülkedir' tekerlemesinin söylendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Sanal düşmanlar için bu ülkenin kaynakları, enerjisi heba edildi. Türkiye, içeride ve dışarıda üretilen sanal düşmanlarla uğraşmaktan geleceğe vakit ayıramadı. Ezberleri bozmak için 8 yıldır kararlı bir mücadele veriyoruz" diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.