TERZİBAŞ’TAN KRİTİK UYARI

TERZİBAŞ’TAN KRİTİK UYARI
Aksu Tv Genel Müdürü Turgay Terzibaş televizyonun internet sitesinde yazdığı köşe yazısında Karacasu seçimlerini farklı bir bakış açısıyla ele aldı

Aksu Tv Genel Müdürü Turgay Terzibaş  televizyonun internet sitesinde yazdığı köşe yazısında Karacasu seçimlerini farklı bir bakış açısıyla ele alarak, iktidara uyarıda bulunurken, bu seçim sebebiyle Kahramanmaraş’ın bir çok sorunlarının da çözülebileceği gerçeğini dile getirmiş.

İşte Turgay Terzibaş’ın gündem olan köşe yazısı!...

KARACASU YAKINDA BBG EVİNE DÖNECEK

Kahramanmaraş Türkiye’nin gündemine sık sık gelen nadide illerden biri, (Her ne kadar bu nadideliğin farkında olmayanlar olsa bile) anlaşılan o ki önümüzde ki günlerde Kahramanmaraş bir kez daha Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşecek, bu düşme Karacasu da ki seçimlerle kendini göstereceğe benziyor.

 Bu seçim neden bu kadar önemli sorusunun cevabı ise çok net, çünkü Türkiye de bir ara seçim gerçekleşiyor. Ankara’nın, iktidarın, muhalefetin, gözleri, kulakları Kahramanmaraş ta olacak.

 Bu aslında Kahramanmaraş için büyük bir fırsat, genel ve yerel seçimlerde binlerce bölgeye çevrilen gözler, kulaklar, yatırımlar, vaatler vb hepsi bu sefer Karacasu için el ele verip çalışacaklar, bu fırsatı Kahramanmaraş çok iyi değerlendirilmeli, alacağını iyi hesaplamalı, ona göre tavır almalı.

 Seçimin sonucu siyası partiler için ise ayrı bir önem taşıyor.  Açılımın, gündemde olduğu provokötörlerin Türkiye de cirit attığı bu günlerde Karacasu seçimleri iktidar ve muhalefet için seçim sonrası kullanılacak kozların başında gelecek.

AKP seçimi alırsa, Muhalefete “Bakın, bas bas bağırıyorsunuz ama Karacasu da ki seçimlerin sonucuna bakın, halk bizim yanımızda” diyecek, Muhalefet kazanırsa “Gördünüz mü halk sizi istemiyor bırakın gıdın yaptıklarınız yanlış” diyecek, sonuç itibarı ile Karacasu da ki seçimler Kahramanmaraş ın bir beldesin de gerçekleşen seçim olmaktan çıkıp Ankara da ki siyası partilerin mücadelesi haline gelecek, kim bilir, neredeyse her gün bir bakan, bakan yardımcısı vb üst düzey kişiler Karacasu ya gelip, onu bunu yapacağız diyecekler, Muhalefet partilerinin kurmayları Karacasu yu ziyaret edip vaatler de bulunacaklar, Karacasu belki de karaca su oldu olalı bu kadar insanı bir arada görmemiş olacak.

Tabi bu seçimler sadece Ankara’nın değil, Kahramanmaraş’ ta ki siyasetin de canlanmasına neden olacak, bir birlik görüntüsü sergileyemeyen AKP il teşkilatının, bu seçimlerde, il teşkilatı olarak üzerinde durduğu isimler üstünde kolay kolay bir beraberlik sağlayamayacağı açık bir gerçek. Şunu da belirtmeliyim ki adayın belirlenmesi noktasında Ankara’nın ipleri tamamen il teşkilatına bırakacağına da kesinlikle inanmıyorum.

Ama olsun biz gene Kahramanmaraş ta muhtemel senaryoları ele almaya devam edelim.

 Öncelikle çiçeği burnunda olan AKP il başkanı Fatih Erkoç için Karacasu seçimleri ayrı bir önem taşıyor. Siyasi hedefleri olan Erkoç’un bu seçimlere tam gücüyle asılacağı kesin, başarısız olursa kendinin geleceğini riske atmış olacağını kesinlikle biliyor, bundan dolayı tahminime göre, şahsi fikirlerini enjekte edip adayın belirlenmesinde ağırlığını koymak yerine, istemese de her kes tarafından belirlenmiş bir adayın ismine evet diyerek sorumluluğu paylaşmak isteyecektir, çünkü bu işin yarını var, seçim kaybedilirse, biz sana dememişiydik şeklinde ki bir soruyla karşılaşmak yerine, evet hata hepimizin denmesini tercih edecektir.

 Karacasu yun eski Belediye başkanı Topçuoğlu DYP den belediye başkanı seçilmişti, sağlamla birlikte AKP ye gecen belediye başkanları arasında yer alıyor, .başarılı başarısız onu ben bilemem ama zaten aday olabilmek için başarılı veya başarısız olmak’ta aslında o kadar da önemli değıl, Topçuoğlunu kim isteyecek, kimler istemeyecek,, İl Başkanı Erkoç un Topçuoğlu na sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek, ancak dedim ya Erkoç bu kadar krıtik bir seçimde benim dediğim olsun demeyecektir, Topçuoğlu nun geçmişte farklı olaylarla gündeme gelmesi, belki de adaylığı noktasında masanın üstüne özellikle bazı kişiler tarafından konulacak konuların başın da geliyor, Topçuoğlu aday adayı olacağını günler öncesinde açıkladı, Mehmet sağlamın bir diyet borcu olduğu düşünüldüğünde sağlamın Topçuoğluna açık desteğinin olacağını da burada yazmak herhalde doğru olur.Diğer bir gerçek ise Cafer Tatlıbal ın Topçuoğluna sıcak bakmadığı, diğer Vekillerin ne düşünüp düşünmediğini ise önümüzde ki günlerde göreceğiz.

 Öne çıkan diğer bir isim ise Eğitimci olan Faruk Aksu, Aksu siyasette yeni bir isim olarak gözükmesine rağmen teşkilat bazında şimdiden dillendirilen isimler arasında, geçmiş te siyasetin içinde bulunmaması, beraberinde Aksuya avantaj kazandırıyor, çünkü kimse masanın üstünde oturup ta Aksu şöyle Aksu böyle gibi yorumlarda bulunamayacak, tabi sonuç olarak dediğim gibi bu seçimlerde kimse üzerine risk almak istemeyeceği için, karacasu halkının kimi istediği, tüm yetkililer tarafından alışık olmasalar bile en önemli faktör olarak önümüze çıkacaktır. Topçuoğlu nun ilk günden AKP ye rest çekmesi ise konuşulacak olan önemli konulardan biri, Topçuoğlu”AKP beni aday göstermese kesinlikle bir partiden aday olacağım”şeklin de bir açıklama yapmıştı AKP bu açıklamayı nasıl yorumlayacak, AKP bu tavrı kendisine yönelik bir baş kaldırı olarak mı yorumlayacak, yoksa bir restleşme olarak mı, onu da önümüzde ki günler de göreceğiz, aslında bu açıklama diğer muhalif partilerin de kızışmasına neden oldu, şimdi CHP ve MHP tahmin ediyorum ki Topçu ile ön görüşmelere bile başlamıştır, tüm bu gelişmeler gösteriyor ki Topçu AKP den aday olmaz ise, ya CHP yada MHP den kendisine gelecek olan teklifleri değerlendirecektir Sonuçta kahramanmaraşı önümüzdeki günlerde heyecan dolu günler bekliyor hepimiz bekleyelim bakalım, önümüzde ki günler Kahramanmaraş a ,Karacasu ya neler kazandıracak. (Bu köşe yazısı www.aksutv.com.tr adresinden yazarın izni alınarak haber haline getirilmişti)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.